ponedjeljak, 28. travnja 2014.

GOSPODINE DALIBOR TOMIC- 2


Onaj koji biva u stanju da dotuce mase fizicki i mentalno, da ih ukroti podjelom u sto sitnije copore,  edukativno, ideoloski, vjerski, nacionalno, eticki i moralno, taj ce ih prevesti u  „drugo stanje“ njihove razdrobljene i objektivne podredjenosti, u njihov novi svijet halucinacija, u zamjenu za otete im iskone dimenzije drustveno suradjujuceg bica, koji se evolutivno kalio svojim stvaralastvom u svijesnog humanoida.
Marx je u tom najvecem zlocincu nase civilizacije otkrio Kapital, koji je Covjeku oteo subjektivnost, pretvorivsi ga u obican eksploatisani objekt. 
 Nije cudo sto je upravo time navukao na svoj znanstveno misaoni prevrat jedno od najvecih prokletstava, koje ga je pripalo u cjelokupnoj povijesti. U tome je, mozda, otisao  najdalje upravo Kapitalov cuvar, najvjernija sluga, kamuflirana  angeoskim krilaticama  svih mogucih unakazenih frustracija,   zastrasujucim  nasiljima srednje vjekovnih mucilista, lomaca, obmana,  lazima, i naj nizim ljudskim perverzijama – sve da bi time osigurao sebi onaj parazitski raj zemaljski;  i zasjeo na tron uz samog boga kapitala.
Nema vise ni Svetozara Markovica ni Miroslava Krleze, koji ce ovdje stati u obranu dotucenih ljudskih ostataka, dok se preostali, spinovskom mudroscu,  preznojavamo po pitanjima jugoslovena i jugoslovenstva, hrvatina i srbedzija, pravo i lazno vjerskih djavolcica, koji smo tu tek da ginemo k'o mravi za prozdrljive objesti nasih parazitskih glista. 


Nema komentara:

Objavi komentar