nedjelja, 30. ožujka 2014.

SPOZNAJE BEZ POUKA

REVOLTIRANI POSTUPKOM STRANKE

ISPOVIJEST OTPISANIH ‘Mi koji smo upozorili na kriminal Željka Sabe izbačeni smo iz SDP-a’

  • Zdravko Dedić, Saša Egić, Dražen Nikolić, Vinko Erak
    Kos/CROPIX
Autor: Drago Hedl
Objavljeno: prije 1 h i 6 min
 
 
 
‘Slučaj je završio na Predsjedništvu SDP-a u kojem sjedi Željko Sabo. Tada nam je prekipjelo, spakirali smo iskaznice i poslali ih u Zagreb’
Vrh SDP-a od prvoga je dana znao za sve malverzacije oko vođenja na ljetovanje vukovarske djece i građana Vukovara slabijeg imovinskog stanja, zbog čega se sada priprema podizanje još jedne optužnice protiv gradonačelnika Željka Sabe.
Upozoravali smo, podastirali dokaze i željeli da se sve riješi unutar stranke. Nisu nas htjeli slušati, nisu o tome željeli ni razgovarati. Da se tada nešto poduzelo, šteta koju danas trpi SDP mogla se potpuno izbjeći - kaže Saša Egić, jedan od osmero sada već bivših vukovarskih SDP-ovaca koji su, nakon šutnje na Iblerovu trgu, protiv Sabe podigli kaznenu prijavu, a o čijem će imunitetu upravo danas odlučivati Mandatno-imunitetno povjerenstvo Sabora.
- Prije parlamentarnih izbora 2011. - nastavlja Egić - tražili smo od glavnog tajnika Igora Dragovana da Sabo bude isključen iz SDP-a. No, on je samo rekao: ‘Pravite mi problem’. Nije se poduzelo ništa. Sabo im je tada značio više nego nas osmero, iako su među nama bila tri gradska i jedan županijski vijećnik SDP-a.

Pisali i Milanoviću

- Bili smo strpljivi, ali i uporni te krajnje dobronamjerni prema stranci. Sve smo željeli riješiti na način da sačuvamo obraz SDP-a, a da se kazni one koji ga kaljaju. Otišli smo na Iblerov trg, u sjedište stranke, kako bismo ih upoznali s dokumentima iz kojih je vidljivo da se na ljetovanju vukovarske djece i sirotinje, nažalost, zarađivalo - kaže Zdravko Dedić, još jedan bivši vukovarski SDP-ovac. Dodaje da su slali elektronske poruke i šefu stranke Zoranu Milanoviću kako bi ga obavijestili o problemu, ali da nije bilo reakcije.
- Razgovarao sam također s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem. Rekao je da svako saznanje o kaznenom djelu treba prijaviti. Mi smo to i učinili, a onda su krenuli problemi - nastavlja Dedić. Osmero vukovarskih SDP-ovaca, među kojima su uz spomenute bili Elvira Deak, Dražen i Martin Nikolić, Sofija Despotović, Vinko Erak i Jasmina Komlenić, podnijelo je kaznenu prijavu protiv Sabe, ali i Željka Pinjuha, tadašnjeg Sabina zamjenika, te Siniše Mudrog, tajnika vukovarskog SDP-a.
- Sabo tada pokreće naš progon - kaže Egić.
- Donijeli su odluku da nas izbace. Međutim, kako su napravili pogrešku, sve je prebačeno na Statutarnu komisiju SDP-a. Bili smo u Zagrebu, objasnili im o čemu se radi. Razgovarali smo s Ingrid Antičević Marinović, Peđom Grbinom i drugim članovima Statutarne komisije.
Mogli su poništiti odluku o isključenju, ali nisu. Slučaj su prebacili na Predsjedništvo u kojem sjedi Sabo.

Potez iz revolta

Tada nam je prekipjelo, spakirali smo članske iskaznice SDP-a i poštom ih poslali u Zagreb. Bio je to naš revolt jer smo shvatili da u stranci nema volje da se stvar raščisti - kaže Egić. Sljedećih je tjedana na Iblerov trg poslao još 50 iskaznica razočaranih članova SDP-a.
                   *************************************************
Komentar ovog bloga 
" Sve smo zeljeli rijesiti na nacin da sacuvamo obraz SDP-u"

I to jednoj od naj otrcanijh politikanerskih politickih stranaka, koja se vec drugo stoljece krije pod obrazom krupnog kapitalla , i glavni uzrocnik svih dvadeset stoljetnih drustvenih zala.

Nema komentara:

Objavi komentar