srijeda, 28. veljače 2018.

DOBRO JE POZNATA ČINJENICA DA JE LJUDSKA POVIJEST BILA POSVE ADAPTIRANA SPECIFIČNIM UVJETIMA SVIH RAZVOJNIH EPOHA , BAREM OD NJENE PISANE ERE DO STALJINISTIČIH REŽIMA DANAŠNJEG SVIJETA.

Dok se veoma rijetko drznula da sa punom objektivnošću tumači
 znanstvene činjenice koje su je tvorile.kao takvu.

Čitajući jučerašnju katekizmičku prodiku Radia Pule našeg velikog znanca Kapuralina, u mnogo čemu podseća  na nekadašnjeg Juru Bilića koji je po partijskoj direktivi proglasio Radničke Savjete u splitsko tvonici cementa. Ukratko , njihov je kraj poznat !
Pri tome se pitam o sudbini naše Tićanske revolucijonarne ep
opeje,koja je ovdje još uvijek poznata kao „Tićanski Batibuj“
Neposredno pred najezdom njemačkih trupa, tu je prvi naletio talianski Fićo sa nalogom „Stoj“ od naših seljana - po nalogu popa Mira Paića koji ih je tamo poveo.
-Kuda idete ?!
-U Rašu,, Nosimo iz Trsta plaće rudarima
-To ostavite i onda možede nastaviti.
Drumsko razboijništvo prvog reda , par dana nakon toga što je tu ostalo smaknuto preko osamdeset žrtava  Romelovih trupa,nastao je nesporazum kuda je završio novac.Njegova je prva žrtva bio Vitorio Ribarić. Druga koja se osudila da ga pokopa bio je mrtvozornik iz obližnje Bačve, suviše suminliv da nešto znade
                         
                                        ******
Kad sam 1948. godine krenuo ravno u Predsjedništvo vlade Beograda s pismenom optužbom o predratnoj rapini koju sam kao dijete doživio od partizanskog borca , koji je ostavio neobrisiv trag sječanja za čitav života oca, majke ,i nas dvoje braće  . bila je to koincientna noč proglašenja Rezulucije Imforbiroa. Osoba koja je sa zgražanjem pročitala sadržaj dozvolio mi je da prenočim na divanu prijemne sobe, sve dok Kardelj nije upao sa primjedbom. " Boga mu, i ovo su pretvorili u spavaonicu". ostalu noć proveo sam sa bratom u obližnjoj kavani centralne željeznice. U predsjedništvu te noći nije nitko spavao.  Brat koji je tu bio u službi bio je veoma uzbuđen sa nečim što se te noći zbivalo u samom vrhu vlade na kojem se pismo ipak našlo na stolu Rakovića,obećanjem da če pismo već u jutro biti na  stolu Rankovića.Nakon čega sam prebačen u prihvatilište ul generala Ždanova  gdje sam svjedočio još jednom noćnom horovu, Nekoliko je kamiona parkiralo pred prihvatilištem gdje su bile smještene žrtve grčkih partizana , njihovi invalidi , njihove vrišteće žene i djeca. Prisilno ukrcavani ukrcani
 na vojne kamione kamione i protjerani ravno u ždrijelol grčkih boraca protiv tomošnjeg partizanskog pokreta grčkih partizana,njihovih žena i vrišteće dijece, koje je titov režim, nakon rezolucije izgnao iz Jugoslavije. Od tada je buduća Juoslavija isključivo ovisila o Imperijalnim silama zapada Podizali se luksuzni dvorci od Triglava do Gevđelia. Gradio se luksuzni harem   Briona, i jedan od naj nehumanijih koncetracionih logora Golog Otoka.  Moj je optuženik za uvijek nestao iz značajne funkcije  Poreča i dvršo svojživot kao fizički radnik u Puli.Barem do 1974 .godine kad je Tito rasparčao Jugoslaviju u njene nacionalne staje, te predao mladim  nacionalisima Tudžmanu Miloševiću da ih pretvore u nacionalne klaonice,ostavljajuči naciolalisičkom staljinizmu da natapa krvlju desetana tisuća nedužnih žrtava. 
Povijest će za sigurno bilježiti mnoge njhove
 Porvog sekretara KPJ dr, Svetozara Markovića, jedinog kojeg je možda dao Balkan sve do današnjih dana kao istinskog marksistu , pa do ,valjda, poslijednjed Gorkića kojeg je trebalo maknuti 1937,godine ,kako bi sam Tito zasjeo na taj zločinački tron zvanom Druga Jugoslavija. Ne nabrajajući sve ostale koji su ostajali u živom blatu Sibibira dok je Tito za cijele četiri godine lupao po bijelom klaviru u hotelu Moska.
I kojeg je, možda, dao Balkan sve do današnjih dana, jedinog potpisnika Prve londonske Internacionale  

Međunarodnog pokreta revolucionarnog socijalizma.-

Jeli se ta nova družba Socijalisičke Radničke Partije Hrvatske tek nanovo organizira na istoj neraboti udružena sa buržujskom lijagom naj njžeg ranga drumskih razbojnika oligarhije,drske parazitske popovštine i nacionalistikih zločinačkih TOLORANCIJA?!








  

Nema komentara:

Objavi komentar