petak, 16. veljače 2018.

U POŠLOM POSTU

 analizirali smo, u glavnim crtama, svu društvenu pojavu troglave zločinačke Aždaje :Drumskog razbojnika Oligarha, zločinsčkog parazita Kršćanstva, i Državničkog uljeza birokratskih debila, koji, pod punom međusobnom kooperacijom  jednog društvenog Krpelja, sišu krv , i ispijaju stvaralačke sokove nedužnih masa.
Danas ćemo se pozabaviti zašto je to tako.
 U našoj Istri dobit čete obićajeni i izričiti odgovor: „Je tako, i bog!“ Okrenu vam se leđa,i krene se svojom milenijskom stazom, na tuđin nogama,i tuđom glavom .
-         Sjećam se drage osobe koja je,pod punim životnim elanom,  pedeset godišnjaka, odjednom se zatekao na operativnom zahvatu debelog crijeva - najgore dijagnoze: metastaza koja je  već zahvatila Jetru. Pred svojom dvorišnom kapelm sv. Antona,stajao je bez riječi, i sa dva prsta, uperena prema nebu, samo je uzvikivao: „Vraže,vraže, vraže !“
-         No, nije se dao. Nakon što biva  rashodovan penzijom , sjeo je na svoj bicikl. Prelazio gore i doline diljem Istrie. Što još danas čini, nakon desetak  godina. Cio i zdrav kao nikad dosad. Kad me opazio u nekom svakodnevom odjelu, uzviknuo je : „Danas je praznik!“ „Zar nisi u crkvi ?!“

Onda stiže dan Božićnog blagoslova, kojim lokalni svećenik ubire svoj pripadajući danak. Obilazeći od kuće do kuće, procjenjuje urod mučno stečene lijetinje. Svojim blagoslovom trpa u džep spremnu kovertu koja ga čeka kraj obićajenog raspela Isusa na križu i žurno trči do drugog susjeda. Sve to, pored što biva masno nagrađen iz sredstava, koja Država godišnje otimije od siromašnih  masa blaženim ugovorom, sa svojim interesnim bratom Svete Solice,u obliku godišnje darovnice, i od dijela koji biva pokraden takozvanim PDV-om o 27 %, za  svaku uslugu, svaku namirnicu, sve do kore kruha najsiromšnijeg djeteta, Ali ne i od svećenika, bez razlike dali on predstavlja nekog svoga vragoljastog vjernika ili ne.

Ta naša jadna Majka- kao svojim Bogom dana – ponekada rađa i tako drska stvorenja – Svećenika !    

Nema komentara:

Objavi komentar