petak, 13. travnja 2018.

IŠČAŠENI ČOVJEK


„Nakon šo je bog napravio zmiju-čegrtaljku, krastavu žabu, vampira, ostala mu je neka užasna materija od koje je napravio skeba,  (štrajkolomca).
Skeb je dvonožna životinja sa dušom burgije što vadi čepove, mozgom napunjenim vodom , kičmom sastavljenom od pitije tutkala. Gdje životinje imaju srca, on nosi tumor od trulih principa. Kad skeb prolazi ulicom, ljudi okreću svoja leđa i anđeli plaču na nebu, a đavoli zatvaraju kapije da ne uđe unutra.
Essau je prodao svoje pravo rođenja za obrok ćorbe. Juda je prodao svog Spasitelja za 30 srebrnjaka. Benedict Arnold je prodao svoju domovinu za obećanje komisije u britanskoj armiji. Moderni štrajkolomac prodaje svoje pravo rođenja, svoju domovinu, svoju ženu, svoju djecu i svoje bližnje za neispunjeno obećanje svog poslodavca.
Essau je bio izdajnik samome sebi. Juda je bio izdajnik Bogu. Benedict Arnold je bio izdajnik domovini.
Štrajkolomac je izdajnik svom Bogu, svojoj domovini, svojoj ženi, svojoj porodici i svojoj klasi.
Pravi čovjek nikada ne postaje štajkolomac.“
                                                                     
Jack London

***


Dokle god se čovječanstvo ne riješi iz samog sociološkog temelja drumskog razbojnika kao klasnog uzurpatora posjedničke moći i njegove desne ruke kršćanskog parazita, ideološkog hohštaplera i njihovih birokratskih poslušnika – nema nikakvih šansi da bi se pomaklo dalje u povijesnoj dijalektici prema jednom višem stupnju koji bi ga doveo do civilnog dostojanstvenika. Preveden iz  špiljske ere kroz jedno od njegovih najduljih razdoblja matrijarhalnog „pra komunizma“, u mezopotamskog građevinara prve ograde privatnog vlasništva, starogrčke robovlasničke kulture, rimskog carstva, srednjovjekovne Renesanse, prosvjetiteljstva, utopijskog socijalizma, građanskog rata USA, Pariške  građanske revolucije, klasične njemačke filozofije, rađanje novih znanstvenosti, u kojem je napokon procvjetao devetnaestoljetni humanizam Marksovog Znanstvenog Socijalizma.    

Nema komentara:

Objavi komentar