ponedjeljak, 26. prosinca 2022.

RAKETIRANJE VOJNE BAZE

 

AD
AD
AD
AD
AD
AD
RAKETIRANJE VOJNE BAZE

Žestoki udar duboko u ruskom teritoriju: Stižu snimke napada, jedno je pitanje ostalo otvoreno

Ukrajinski saveznici, u strahu od širenja rata, ne gledaju blagonaklono na napade na Rusiju
  
<p>Napad na rusku bazu Engels-2</p>

Napad na rusku bazu Engels-2

 Twitter/

U napadu ukrajinske bespilotne letjelice na zračnu bazu Engels u pokrajini Saratov na jugu Rusije poginule su tri osobe, objavilo je rusko ministarstvo obrane. Zračna baza Engels udaljena je više od 600 kilometara od Ukrajine, pa je ukrajinska vojska još jednom dokazala da je u stanju pogoditi ciljeve daleko od ukrajinsko-ruske granice. Kijev nije potvrdio napad na ruski aerodrom. Ukrajinski saveznici, u strahu od širenja rata, ne gledaju blagonaklono na napade na Rusiju.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je njihova protuzračna obrana oborila ukrajinski dron koji je letio na maloj visini u nedjelju oko 22.35. Krhotine uništene letjelice uzrokovale su smrt triju ruskih vojnika u noći na ponedjeljak, prenio je BBC priopćenje iz Moskve. No pitanje je jesu li ruske snage uspjele srušiti dron. Britanski Guardian kaže da nisu uspjeli potvrditi da je dron oboren. Potvrđena je informacija da je letjelica pogodila svoju metu kako je planirano, navodi list. Novinska agencija RBC-Ukrajina izvijestila je da su se čule dvije eksplozije.

U napadu na vojnu bazu Engels-2 u blizini Saratova ima i mrtvih i ozlijeđenih, piše njemački Spiegel. Prema ruskim medijima, četiri su osobe ozlijeđene. Guverner Saratova Roman Busargin izrazio je sućut obiteljima i prijateljima poginulih, poručujući da nema apsolutno nikakve prijetnje stanovnicima grada Engelsa

Nema komentara:

Objavi komentar