utorak, 7. svibnja 2013.

NEZNANI HEROJI



Kao da je Beppe Grillo nedavno otvorio pandorsku kutiju, iz koje je izletjelo ono danasnje najgore drustveno zlo : neznani heroj, koji potplacen radi 40 sati tjedno, u 12 satnim smjenama danju i nocu, koji ne pozna praznicke dane, i koji se jedino jos  boji da i to izgubi.
Rodjenjem biva krsten, potom predan na obavezno osnovno obucavanje vjerske pokornosti, patriotske predanosti naciji,  prociscavanjem urodjene grijesnosti, i ideoloskog sranja o epskim herojima, koji su sticali bravure kao svjetske protuhe u obijanju draguljarnica,prvi sabljari u medjunarodnim ljudskim klaonicama, pozeri pred svetackim oltarima, na  domoljubnim binama i mitingaskim  hipokrizijama.
Da bi zato ubrali kremu pokradenog rada izrazenu u basnoslovnim bonusima iste  pokradene privrede. Uobicajeno je za takve prilike dovesti, gladnu za vlascu takozvanu Ljevicu, koja ce vaditi vruce kestenje tim „restrukturnim privrednicima“, i koji ce ostati u istim foteljama restruktuiranog komiteta po cijeni bozjeg blagoslova od 350 milijuna godisnjih kuna. Tu ce se dalje sljevati onih 600 milijuna kuna u obliku bonusa toj cetvrdesetorici hrabrih  restrukuratora. 8 milijuna kuna za povredu Cacicevog „privrednog dostojanstva“, 600 tisuca zaostalih zasluga jednoj pukovnici za njeno casno dobrovoljno domobranstvo. Stotine neizbrojanih milijuna kuna laznih branitelja koji se pridruzuju onim 340 tisuca laznih glasaca bez legitimacija i sa nepostojecih boravisnih adresa, cijom ce se huliganskom armadom  obezbjediti jedna od naj besramnijh gusarskih  vladavina nad ovom malom zemljom Hrvatskom.      

Nema komentara:

Objavi komentar