subota, 5. srpnja 2014.

JAVNA OPORUKA

Potpisani Severino (Karlo) Majkus pok. Josipa, rođen 31.lisopada 1931.godine, iz Majkusi 4, Opčina Višnjan , OIB 53938437741, pri punoj poslovnoj sposobnosti, isključivo svojom voljom bez ikakvog utjecaja trećih osoba , dana  30. lipnja 2014. godine, sastavljam sledeću

                                                          OPORUKU
                                                                  1
Utemeljena na osobnom uvjerenju stečenog putem  Marx- Engels -De Leonovih  teorija na polju znanstvene sociologije, koje nedvojbeno utvrđuju da je jedno od  većih suvremeno društvenih zla reformiranje klasnog sustava , isključivo namijenjeno njegovom perpetuiranju.
Svjesnim zaobilaženjem velike utopijske revolucije Ranog Kršćanstva protiv privatnog  vlasništva  , kao i marksove znanstvene analitike ekonomskog Viška Vrijednosti na kojem je zasnovano cjelokupno privatno vlasništvo suvremenog kapitalizma.
 Društvene Reforme i njeni zastupnici, svjesno i direktno predstavljaju, u današnjem visoko razvijenom tehnološkom društvu, koje je dostiglo teoretsko izobilje za sav ljudski rod, glavnog neprijatelja jedne civilizirane Revolucije, čiji krucijalni zahtjev traži potpuno ukinuće privatnog vlasništva.
                                                                  2

Svoju imovinu,odnosno njenu ukupnu vrijednost, posmrtno ostavljam  Socijalističkoj Radničkoj Partiji SAD-a, SOCIJALIST LABOR PARTY  OF AMERICA, (SLP of Amerca), Palo Alto, California, USA, koja je upisana u zemljišnim knjigama kod Općinskog suda u Poreču- Parenzo i to:
       -zgr kč broj 178/2 na kojoj je izgrađena obiteljska kuča, te kč 2061/1 i 2064/1 ukupne površine 9 862 m2, upisane upisane u zk ulošku br 594 ko Sveti Ivan
       - kč 1947/18 površine 985 m2,upisanoj u zk ulošku broj  1116 ko Sveti Ivan
       - kč  1952/2 površine 100 m2, upisanoju zk ulošku broj  1570 ko Sveti Ivan
       - kč  1952/1 površine 119 m2, upisanoj u zk ulošku broj 1569 ko Sveti Ivan
       - kč  2085, 2495/ 1, 2495/2, 2496/1, 2497/2 i 3154/1 ukupne površine 15 081 m2 upisane u zk ulošku ko Sveti Ivan.

                                                                   3

Sina  Maksima i Teofaniju Majkus  isključujem iz nasljedstva  s razloga  što već dulje vrijeme  ne kontaktiraju  samnom, nije mi poznato ni njihovo prebivalište.  Teofaniju sam uzdržavao  odlukom Opčinskog suda Poreč od njenog prvog razreda osnovne škole do završetka njenih studija , smatrajući da je time dobila mnogo više no što bi je pripao kao eventualnu nasljednicu.
Također, i posebno ističem vlastitu želju, za slučaj da se moja bivša supruga  nekada vrati iz inostranstva, koja  je u toku našeg zajedničkog življenja pridonosila zajedničkoj imovini, po vlastitom nahođenju i u slučaju da posjed ostane ne prodat, može tu useliti privremeno ili doživotno kao savjesna čuvarica jednog skromnog ali društvenog dobra na dobrobit budućim generacijama.
                                                                 
                                                                   4


Svjestan činjenice, koja bi proistekla iz praktičnih razloga da SLP Amerike, ( koja ne smije biti uspoređivana sa isto imenom Socijalistčkom Raničkom Partijom Hrvatske), nebi imala praktične koristi tog proceduralnog nasljedstva, tada donosim

                                                SLJEDEĆE RJEŠENJE

a)

Svoj posjed stavljam na javnu prodaju, te sva eventualna ušteđevina koja bi se zatekla na mom bankovnom računu Zagrebačke banke Poreč nakon moje smrti, te ukoliko i tada SLP Amerike  bude i dalje opstajao na principima utemeljenima na njenom samom osnutku iz1890. godine, tada opunomoćujem SLP Amerike da preuzme u cjelosti zatečenu gotovinu.

b) Budući procjenjujem svoje ukupno vlasništvo,u koje je uključena  pokretna imovina , koja se sastoji od likovnih djela i bibjoteke,više no što bi bila procijenjena  u današnjim kriznim vremenima, tada donosim

                                                          ODLUKU

Da  se moja spomenuta imovina  pretvori u DRUŠTVENI DOM,  namijenjen okupljanju međunarodno idejnom pokretu zasnovanom na principima Prve Internaciolale revolucionarnog  socijalizma Marksa – Engelsa -De Leona, i njenih jedinih sljedbenika u posljednjim 124 godine.

c)

                                                        POZIVLJEM

Sve društveno napredne  subjekte da se pridruže poznatim riječima  De Leona:s početka 20. stoljeća :

„DOSTA NAM JE VAŠIH 'REFORMI' ! MORALNIH MEDIOKRITETSKO I DJETINJIH ASPIRACIJA MALOGRAĐANSKIH POKRETA ,  U VREMENIMA KOLOSALNIH DRUSTVENIH PROBLEMA, KOJI KUCAJU NA VRATA SVAKOM ČOVJEKU SA ZAHTJEVOM DA BUDU RIJEŠENI.“

d)

Ovako sastavljena i svojeručno potpisana Oporuka  izraz je moje volje te u znak suglasnosti  s popisujem.

                                                                 Oporučitelj
                                                             Severino Majkus
   


Nema komentara:

Objavi komentar