subota, 26. srpnja 2014.

KAD SE KOROV KOSI

Prosvjed udruge Zviždač (P. MACEK/PIXSELL)

Balenović: DORH štiti korupciju

Objavljeno: 25.07.2014 | 13:45Zadnja izmjena: 25.07.2014 | 13:451 komentara
Predstavnici udruge "Zviždač" i još nekih udruga mirno su danas prosvjedovali pred zgradom Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u Gajevoj ulici optužujući DORH da štiti korupciju.
Desetak prosvjednika, među kojima je bila Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač, koja je prosvjed i organizirala, ustvrdili su da je DORH "pod političkom voljom" i da ne štiti zviždače koji upozoravaju na korupciju. Napisima na transparentima pozvali su na borbu protiv korupcije, poručili da su banke prevarile građane i pozvali na zaustavljanje ovrha.
Balenović je novinarima izjavila da se njenoj udruzi javljaju mnogi "zviždači" koji su "prestrašeni DORH-om jer ako prijave korupciju, njihov život i životi članova njihove obitelji je završen". Obitelji zviždača se proganjaju, ustvrdila je i dodala da ljudi dobivaju izvanredne otkaze i prije nego što predaju DORH-u kaznenu prijavu zbog korupcije.
Smatra da se DORH plaši predsjednika Republike Ive Josipovića koji je, kako tvrdi Balenović, i sam umiješan u nekoliko afera.

                     *****************************************************************
Kosidba korova samo pomlađuje i jača njegovo korijenje.
Poznate su te djetinje igrice od davnih vremena.
Možda preostaje samo još pitanje: kad će to naše djetinjstvo, i hoće li uopće da samostalno, bez ideoloških,popadijskih i nacionalističkih "pomaqala" nekada izraste u dostojanstvenog Čovjeka ?!

Nema komentara:

Objavi komentar