petak, 18. srpnja 2014.

NOVI GAVRIL0 PRINCIP 1914 - 2014.

MINISTAR OBRANE NEPRIZNATE DRŽAVE

Zapovjednik proruskih snaga koje su srušile Boeing ratovao u BiH, na srpskoj strani

  • Igor Strelkov/ Igor Girken
    AFP
Objavljeno: prije 11 min
 
 
 
U svojoj biografiji ističe da se borio u ratu u BiH i to na strani Vojske Republike Srpske
Jedan od lidera proruskih pobunjenika u Donbasu vrlo je otvoreno potvrdio da oni stoje iza napada nakon kojeg je srušen malezijski zrakoplov. Igor Strelkov - to mu je “ratno ime”, dok mu je pravi identitet Igor Girken.
“Upozorili smo vas da ne letite našim nebom”, njagova izjava stoji na web stranici koju koriste separatisti, ali je brzo uklonjena. Američka televizijska mreža CBS je uspjela skinuti njegovu izjavu s web stranice.
Foto: Premijer samoproglašene proruske separatističke Donjecke narodne republike Alexander Borodai i ministar obrane Igor Strelkov
Strelkov je, naime, ocjenjuju zapadni mediji, mislio da je srušen još jedan ukrajinski transportni vojni zrakoplov. Kad je, pak, shvatio da je riječ o putničkom avionu, odmah je zatražio da se izjava ukloni. On je, inače, “ministar obrane” separatističke, nepriznate Donjecke narodne republike.
Strelkov/Girken jedno je je od najpoznatijih lica proruskih pobunjenika, a ukrajinski izvori tvrde da je veteran ruske vojne obavještajne agencije. Borio se na strani agresora u Bosni i Hercegovini, javlja bosanska agencija Patria (NAP).
Girkin je poznat i po imenu Igor Ivanovič Strelkov i veteran je proruskih i prosrpskih ratova protiv muslimana u BiH i Čečeniji. U svojoj biografiji ističe da se borio u ratu u BiH i to na strani Vojske Republike Srpske.
Također, Girken je samo prije nekoliko sati objavio da se na strani separatista koji su odgovorni za obaranje aviona pri čemu je ubijeno više od 80 djece, bore i Srbi. Nedavno im je stiglo i pojačanje.
- Srbi se uspješno bore pod vodstvom Bratislava Živkovića. Srpski borci nemaju gubitke. Nedavno je nova grupa pojačanja stigla iz Srbije. Odred 'Jovan Šević' je raste i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao “slavenskom odredu”, pošto pored Srba ima još dobrovoljaca iz drugih slavenskih država, napisao je Girkin koji se predstavlja kao ministar obrane i zapovjednik oružanih snaga Novorusije i proruskih snaga u Donjecku, prenosi NAP.

Nema komentara:

Objavi komentar