nedjelja, 13. srpnja 2014.

JELI STARIJA KOKOŠ ILI JAJE

26. sabor IDS-a: Čut će se glas Istrijana u Europi

Jako i stabilno članstvo, status europarlamentarne stranke, ali i kontinuirano zalaganje za istinsku decentralizaciju te inzistiranje na očuvanju regije Istre, čak i po cijeni izlaska iz vladajuće Kukuriku koalicije, neke su od glavnih poruka koje je odaslalo vodstvo Istarskog demokratskog sabora s današnjeg 26. sabora stranke u pazinskom Spomen domu.

               ********************************************************************************
Istarski političko- antifašistički beskičmenjak IDS, veoma podsjeća na osnovno školstvo Musolinieve Italije.
U školu Cvitani stizala je marenda iz Višnjana. Panini od bijelog brašna sa mordadelom.
I dan danas osjećam njihov neodoljiv ukus, kad god se u trgovini zatićem mirisom mortadele,ma da sam je tada rijetko kušao, jer je pripadala isključivo djeci čiji su roditelji uplaćivali fašističku članarinu.
Kad je nekada izostajao po koji učenik, njegov se obrok dijelio među sretnike sistemom : tko je brži, čiji roditelji nisu mogli priuštiti sebi, što iz uvjerenja, što iz opće siromaštine, kojom je musolinijev režim sistematski ovdje provodio radi masovnog iseljavanja autohtonog življa, kako bi prisvajao njihove posjede i tu uselijavao talijansku južnu bijedu.
Danas se tu uhljebljuju sigurnim zaposlenjem isključivo IDS-ovi članovi, naporedo onima iz hrvatskih političkih stranaka HDZ-a ili SDP-a .
Fašizam mijenja odijelo, prekršta se u Antifašistu, ali nikada ne mijenja svoju čud.
Dali se tako postaje fašistom isključivo radi tog panina sa mortadelom, ili se postaje fašistom pod njegovim neodoljivim ukusom.  

Nema komentara:

Objavi komentar