nedjelja, 14. rujna 2014.

CRVENI "KRIK"

JUTARNJI ISTRAŽUJE

SUMNJIVI POSLOVI CRVENOG KRIŽA Koliko ste novca uplatili stradalima? To je poslovna tajna...

  • Robert Markt, predsjednik Hrvatskog Crvenog krića
    : Tomislav Kristo / CROPIX
Autor: Drago Hedl
Objavljeno: prije 13 min
 
 
 
Ne zna se ni zarada tvrtke partnera Moj telekom
Građani na koje Hrvatski Crveni križ (HCK) apelira da pozivom na donatorski telefon 060 90 11 daruju 6,25 kuna (s PDV-om) kako bi pomogli u saniranju šteta od poplava i dugih elementarnih nepogoda, nemaju pravo znati koliko se točnonovca na taj način prikupi te koliko tvrtka koja za HCK obavlja naplatu poziva zaračunava svoje troškove. Malo je poznato da broj donatorskog telefona, istaknut na službenim stranicama HCK, koji se redovito objavljuje u medijima uz apele za pomoć, ne pripada Crvenom križu, već tvrtki Moj telekom, koja ga je zakupila od davatelja telefonskih usluga. Hrvatski Crveni križ s Mojim telekomom, pak, sklopio je ugovor o zajedničkom pružanju telekomunikacijskih usluga, no taj ugovor je tajan!

Nastojanja Jutarnjeg lista da se omogući uvid u ugovor da bi se vidjeli odnosi odbijana su s obrazloženjem da ugovor nosi oznaku tajnosti.Oznaka tajnosti

“Navedene ugovore vam ne možemo dostaviti jer sadrže odredbe o tajnosti podataka”, stoji u odgovoru koji je potpisala Gordana Carević, službenica za informiranje u HCK.
               *****************************************************
Jutarnji objavljuje slavno ime predsjednika  Hrvatskog Crvenog krića.
Građani koji doprinose Crvenom Križu ne smiju znati kuda nestaju njihovi prilozi.
Samo Crveni "KRIK" kao da je posve zanijemio- ili se nije još ni oglasio ?!

Nema komentara:

Objavi komentar