petak, 12. rujna 2014.

NAMETNUTA POVIJEST KAO OBIČNA LAŽ

Svečana sjednica pazinskog Gradskog vijeća u povodu obljetnice Pazinskih odluka iz rujna 1943. (Davor ŠIŠOVIĆ)
 > Fotogalerija

Pazinske odluke otvorile su put prema slobodi

Objavljeno: 12.09.2014 | 17:59Zadnja izmjena: 12.09.2014 | 18:030 komentara

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća uz nazočnost brojnih uzvanika u Pazinu je, u novouređenoj dvorani Istra u Spomen domu, svečano obilježena 71. obljetnica donošenja Pazinskih odluka od 13. rujna 1943. godine o sjedinjenju Istre s maticom zemljom.
Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić u prigodnom je obraćanju uzvanicima istaknuo da su se tim odlukama Istrani "jasno i nedvosmisleno svrstali na stranu pobjedničke antifašističke koalicije" u Drugom svjetskom ratu. Krulčić je podsjetio na povijest antifašističkog pokreta u Istri i prije početka Drugog svjetskog rata, te istaknuo kako je kapitulacija Italije 9. rujna 1943. iza koje je slijedilo oslobođenje skoro cijele Istre dala novi poticaj istarskim borcima, čiji je vrhunac bio u pozivu na ustanak naroda Istre proglasom od tog istog 13. rujna i u plebiscitarnoj odluci sveistarskog sabora o odcjepljenju od Italije i priključenju domovini Hrvatskoj od 25. rujna.
"Antifašizam i ravnopravnost su i danas odlike našeg kraja, što se dokazalo i u turbulentnim devedesetim godinama prošlog stoljeća tijekom osamostaljenja Hrvatske", zaključio je Krulčić, naglašujući kako grad Pazin vodi brigu o trajnom očuvanju uspomena na žrtve u Drugom svjetskom i u Domovinskom ratu.
                                             ***********************************************
Postaje to pravi povijesni bla- bla, s kojim narod Istrie nije imao nikakve veze ni spoznaja .
Radi se o tipičnoj laži po kojoj je sva historija klasnog društva satkana po nalogu i prohtjevima vladajućih klasa.

Zar nije tome najbolji dokaz što je suvremena civilizacija danas postavljena naglavce.

Nema komentara:

Objavi komentar