četvrtak, 15. siječnja 2015.

PONOS ILI BESTIDNOST

PIŠE ŽELJKO TRKANJEC

KOMENTAR Pametni se udružuju da bi spasili zemlju

  • Važno je da sadašnji premijer Zoran Milanović prihvati razgovarati s opozicijom, da opozicija bude konstruktivna i da konačno u naš politički sustav uđe ideja političke suradnje, dijaloga i rješavanja gorućih problema. Kad to riješe, jedni i drugi - neka opet raspišu izbore, a onda - kom opanci, kom obojci.
    Bruno Konjević/CROPIX
Objavljeno: prije 2 h i 53 min
Hrvatskoj je potrebna nova paradigma vlasti. Paradigma koja će tražiti nacionalni konsenzus jer bez toga nema izlaska iz krize.
      *************************************************************
Komentar ovog blog 


Tipična stupidnost, koju suvremeno čovječanstvo nije prožvakalo ni u svom najkrvavijem 20. stoljeću.
Ni Prvim svjetskim ratom, ni Drugim.
Ni tektonskim krizama koje su potresale sav onaj nagomilani društveno- državnički ološ Hitlerovog nacifašizma, ni Lenjinovog i Staljinovog državničko-proleterskog Raja.
Niti ovdje na Balkanu Titovim Brijunima, ni Golim otocima, ništa, a ma baš ništa, se tu nije polučilo.
21. stoljeće, kao iz neba da nam je palo, da bi naši, i svjetski Trkanjci zanosno tjerali one muhetine sa državničkog izmeta, onim novim ključem, kojim ćemo svi mi, zajedničkim konsenzusom otključati Sezamova vrata, što će nas odvesti konačno u onaj, toliko željeni Državnički Raj.
19. stoljeće kao da i nije postojalo, kamo i da zapiše vlastite snove, onako kao što ih je Goethe vizionarski sanjao 1828. godine za svoju veliku naciju Njemačku, i njena dostignuća u idućim sto godina, dakle 1928. !!! 
Pravilo ili izuzeće jedne civilizacije da se surva u još niži predziđe vlastite današnje Zajednice Patuljaka na čelu svoje Državničke Princeze.
  
   









Nema komentara:

Objavi komentar