subota, 24. siječnja 2015.

SUVREMENA BABILONIJA

 (Milivoj MIJOŠEK)
 > Fotogalerija

Milanović: Kukuriku koalicija zajedno na izbore

Objavljeno: 23.01.2015 | 15:42Zadnja izmjena: 23.01.2015 | 16:5615 komentara
Splitska ulica u Puli, odnosno sjedište IDS-a danas je bila mjesto okupljanja čelnika stranaka Kukuriku koalicije. Zajednički stav Vesne Pusić, Borisa Miletića, Silvana Hrelje i Zorana Milanovića, nakon sat i pol sastanka je taj da IDS, HNS, HSU i SDP idu zajedno na izbore te da je koalicija stabilna, kao i Vlada.
- Stanje u koaliciji je dobro. Kohezivno kao i u Vladi, a usporedo s drugim koalicijskim vladama jako dobro radimo i rezultati se vide, pa i ova bolnica u Puli je rezultat toga. Na izbore idemo zajedno kao koalicija. Otvoreni smo za suradnju sa srodnim strankama i već radimo na tom planu. Ovakvi kakvi jesmo smo dovoljno jaki i rezultati se vide, no otvoreni smo za sve dobre ideje. Bojim se da nakon posljednjih izjava Radimira Čačića, reformisti teško da će doći u obzir, za razliku od Laburista. Danas je država organiziranija no što je to bilo unazad tri godine i ikad. U zadnjem desetljeću nije bilo razloga zašto se ne bi moglo napredovati. Uvjeta je bilo. U ovoj godini mandata obećavamo red i to je osnova za rast. Pravda također. Ovo što zadnjih dana činimo s "Frankom" je pravedno. Ne mogu banke imati dioptriju 00, a građani idu okolo hodati slijepi. Banke imaju besprijekornu dioptriju a ljudi su oslijepili. Sada je došlo vrijeme da se bankama dioptrija smanji na 0.25 na jedno oko, rekao je Milanović.
Odgovarajući na naše putanje o decentralizaciji i financijskoj jačini regije Istre, Milanović je ustvrdio da se slaže s Borisom Miletićem kada govorimo o decentralizaciji Hrvatske.
- Mi dugujemo ozbiljnu raspravu o tome i akciju po pitanju ustroja države i reorganizaciju lokalne samouprave. Imamo puno općina i gradova koje su problem i o tome moramo ozbiljno sjesti i razgovarati jer to je jedna od ozbiljnih tema za naš slijedeći mandat, zaključio je Milanović.
Predsjednik IDS-a Boris Miletić je rekao kako će o koaliciji odlučivati stranačka tijela. Komentirao je i premijerovu potporu za hitnom decentralizacijom države.
- IDS je ozbiljna stranka koja ima svoj način postupanja oko koalicija. Odluku o tome donose stranačka tijela, u ovom slučaju savjet IDS-a. Više puta sam rekao da ćemo uskoro imati sabor stranke na kojoj ćemo donijeti programsku platformu koja će biti temelj za buduće pregovore oko izlaska na izbore i eventualne koalicije. Početak izgradnje nove bolnice u Puli jedno je od obećanja koje smo kao koalicija ispunili. Mislim da je to ispravan put. IDS je oduvijek zastupao programe i projekte i to ćemo i dalje činiti. Ne znam tko to priča da smo nezadovoljni u koaliciji. Za politiku je bitno biti dosljedan, a nama kao regionalnoj stranci je jako bitna decentralizacija i regionalni ustroj i to je za što se IDS zalaže. U ostalom, to smo se u ovom vladajućem mandatu dogovorili jer je to bila jedna od točaka plana 21. Za nas je to jako bitno jer sve razvijene zemlje su decentralizirane i mislim da je to pravi put za gospodarski oporavak i za bolji standard života, izjavio je Miletić.
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja kaže da je različitost stranaka u stvari bogatstvo ove koalicije. Dodao je kako HSU ostaje u koaliciji do konca mandata.
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je izjavila da koalicija s reformistima koje vodi Radimir Čačić ne dolazi u obzir.
- Ključno je na slijedećim izborima pobijediti i nastaviti s radom. Postoji dvije stranke na nacionalnoj razini koje pripadaju u ovaj svjetonazor. Čini se da stranka Mirele Holi nije zainteresirana, druga moguća stranka su Laburisti i s njima se također razgovara, a drugih stranaka na nacionalnoj razini ne postoje, rekla je Pusić. (Cristian Bruno GALIĆ)

  • Alessandro Rigo ·  Top Commenter · Radi u: Marine Engineer
    Kukurikavci, odakle vama ta silna snaga,uništili ste ovu jadnu državu uzduž i poprijeko,od silnih obećanja niti jedno ostvareno, izgubili ste na EU ,na predsjedničkim izborima, uskoro će vas narod istjerati u vječni zaborav,Milanović je dokrajčio SDP,Pusićka sa 1-2% potpore građana vedri i oblači a ponajviše troši i sramočuje ovaj narod,IDS-istarska društvena sramota bi autonomnu istru sv.JURIJEM kao prijestolnicom gdje će biti smještena i centralna banka,od svega toga moje su pouke da je isplatljivo biti političar pogotovo sa ovakvim narodom okolo sebe..!! KAKAV NAROD TAKVA DRŽAVA.!!!

  • Patrik Sever ·  ·  Top Commenter · Glavni i odgovorni u Green Garden
    Kukuriku Vlada smanjuje prihode Gradu Puli + IDS u Vladi sramotno šuti = povećanje troškova vrtića i učeničkog prijevoza - Šporka politička trgovina.

    Tocka 21 plana 21 je bila decentralizacija. Niste je odradili. Nemojte da se sjetite kukurikat o tome kada se vratimo na vlast. Sada je imate pa umjesto da kradete malo i radite na planu koji ste obecali narodu.

    • Kristijan Krestović ·  Top Commenter
      21 je cm koji su nan pretisli

    • Mario Marijan Basic ·  Top Commenter · Helsinki, Finland
      Patrik, da su odradili decentralizaciju - SDP i njegova koalicija bez IDS-a, bi bili već davno izgubili izbore. To je jedna populistička tema za one koji se smatraju Istrijanima u političkom smislu. Toliko im je Istra važna da su i Jakovčića stavili na svoju listu, a o korupciji i gospodarskom kriminalu, te o drugim porocima se mudro šuti. Kao i u svim dosadašnjim SDP-ovim koalicijama, male stranke su bile gubitnici...

  • Slobodan Šarić ·  Top Commenter · Pula, Croatia
    IDS nije ni imao drugu opciju jer trgovina je davno napravljena,ovo je samo predstava!!

    • Slobodan Šarić ·  Top Commenter · Pula, Croatia
      Nemojmo se zavaravati IDS je dužan direktno Milanoviću i ovo je igrokaz, IDS se davno prodao za mjesto u EP, dakle svatko tko razmišlja drukčije laže sam sebe i otvaranje radova na novoj bolnici sve je tempirano jedino što po meni nisu računali da se mladi Istre bude !!

  • Patrik Sever ·  ·  Top Commenter · Glavni i odgovorni u Green Garden
    Damire, su to slikani ispred one tvoje bivse spilje razbojnicke ?

    • Gagi Gagi ·  ·  Top Commenter · Pula, Croatia
      Oprezno sa tom koalicijom, da nam se ne desi da izgubi pa da IDS ostane u oporbi. To za Istru ne bi bilo dobro. Moj prijedlog je da još malo pričekamo i važemo, to za boljitak lipe nam Istre.

    • Danko Popović ·  Top Commenter · Ljubljana, Slovenia
      sdp ce dugorocno opet gubit na vjerodostojnosti ako koalira sa ids-om

      • Mirjana Marusic ·  Top Commenter
        Hej vidi vidi, pa o onom transparentu mladeži HDZ-a i hapšenju ni slova.

        • Patrik Sever ·  ·  Top Commenter · Glavni i odgovorni u Green Garden
          Di je Damir Kajin, opet se sastao tajno sa mikijem negdje u Istri?

          • Vlado Grgic ·  Top Commenter
            mozete pobijediti u istarskoj zupaniji gdje su hrvati ugrozeni od manjina i u crvenoj rijeci ali u hrvatskoj ste gotovi u puli i rijeci ako kazes da si hrvat odmah si nacionalista ovdje pevaju pevaljke i pevaci ali hrvati ne smiju pijevati u svojoj istri ovdje svi drugi dobijaju poslove po nekim natjecajima samo ne hrvati socijalni stanovi se dijele svim drugim samo ne hrvatima to vam je nasa hrvatska istra antihrvatska
             
            *******************************************************************************
            KOMENTAR OVOG BLOGA
            Znakomita je ta naša društvena farsa, koja je u igri od jučer, danas, sutra, i u nedogledna vremena ,(ako ih bude), po svome sadržaju općeg kukanja,  a da pri tome nismo uopće svjesni, ni kao posmatraći, niti kao njeni aktivni akteri, koji predstavljaju sam gro društvenih snaga po svome  stvaralačkom opsegu, odgovorne ne samo za njene parazitske aktere na daskama, već i cjelokupnog ljudskog roda; što upravo i čini tu naj apsurdniju farsu našeg suvremenog čovjeka- tako još daleka da bi primio vlatsitu sudbinu u svoje ruke.
            *******************************************************************************

            "Non c'e' piu' tempo da perdere nella lotta contro la poverta', che nel nostro Paese colpisce ormai 10 milioni di persone"
                                                                                          Il fatto quotidiano
            *********************************************************************************************************************************
            "Dosta nam je vaših 'reformi'!
            Moralnih mediokritetsko i djetinjih aspiracija malograđanskih pokreta, u vremenima kolosalnih društvenih problema,koji kucaju na vrata svakom čovjeku sa zahtjevom da budu riješeni!"
                                                                                                                                    Daniel De Leon 

























                Nema komentara:

                Objavi komentar