petak, 25. rujna 2015.

POVIJESNI BLA-BLA GOSPOĐE BRUSIĆ

Premijer Zoran Milanović na svečanoj sjednici u pazinskom Spomen domu (M. ANGELINI)
 > Fotogalerija

Bez Rujanskih odluka iz 1943. ne bismo imali našu Istru

Objavljeno: 25.09.2015 | 17:09Zadnja izmjena: 25.09.2015 | 17:440 komentara

Svečanom sjenicom Skupštine Istarske županije i Saveza udruga istarskih antifašista u pazinskom Spomen domu Sjedinjenja i slobode obilježena je 72 obljetnica donošenja Pazinskih oduka. Sabor istarskih narodnih predstavnika i Pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru u Pazinu su 25. i 26. rujna 1943. potvrdili odluke o sjedinjenju Istre s maticom zemljom Hrvatskom, a u spomen na te događanje Skupština Istarske županije 2002. donijela je statutarnu odluku da se 25. rujna slavi kao Dan županije, rekla je na početku svečane sjednice Tamara Brussich, potpredsjednica Skupštine Istarske županije.
Pazinske rujanske odluke u 1943. jasno su opredijelile budućnost Istre i Hrvatske. Istra se ne početku jasno opredijelila za demokraciju, antifašizam, poštivanje ljudskih i manjinskih prava, suživot, višejezičnost, multietičnost i multikulturalnost, za poštivanje različitosti, tako se rađa i živi u Istri, rekla je Brussich. To su generacijama naše bogatstvo i vrijednosti kojima se ponosimo, a visoko na ljestvici vrijednosti je Narodnooslobodilačka borba čije su vrijednosti duboko utkane u istarski narod.
"Mi znamo ča nan triba, ki smo ča smo i kamo gremo. Znali smo to 43., 90., a znamo i danas", poručila je Brussich.
   *************************************************************************************************
Komentar ovog bloga

Čija je to Istra danas da bi se mogao ponositi njome.
Toliko blata u zdravi razum ovog patničkog narada nije uspjelo da njime poprska jednu povijesnicu koja već drugo stoljeće stjeruje ovog brižnog Istrijanca iz čovjeka u puki objekt za uporabu,nekolicine koji su je uspjeli opljačkati do njenih samih škrilja.
Gospođo, kojem to soju ljudskog roda vi pripadate, koji svojim bla-bla uspjeva dočarati svojim svetogrđem, vlastitim floskulama da nahranjujete te obespravljene težaške mase ovog ubogog poluotočnog srca Europe.

www. severinomajkus.com

Nema komentara:

Objavi komentar