ponedjeljak, 7. rujna 2015.

POZLAČENA ZEMLJA

POREZNICI PRED ŠOKANTNIM OTKRIĆEM

U HRVATSKOJ SE PERE NOVAC MOĆNIH NARKO KARTELA? Većina umreženih tvrtki ima sjedište u Zagrebu, formalni direktori su osobe mlađe od 25 godina...

  • CROPIX
Objavljeno: prije 2 h i 25 min
Većina umreženih tvrtki ima sjedište u Zagrebu, formalni osnivači i direktori nerijetko su osobe mlađe od 25 godina, dio osnivača i direktora umreženih poduzeća osobe su s ruba društva.Kružnim prevarama velikih razmjera hrvatski državni proračun oštećen za desetke, a možda i stotine milijuna kuna.
Tvrtke 5R d.o.o., Gold Box d.o.o., Palić Aurum d.o.o., Watch Avenue d.o.o., Krial d.o.o., Lumina metal d.o.o., Adria metali d.o.o., Iliev metali d.o.o., Srce metala, Tomati glas d.o.o., Insula Brač d.o.o. i Ekološki otpad d.o.o. samo su neke u nizu čije se poslovanje prošle i ove godine našlo pod lupom poreznih inspektora.
Većina ih je registrirana u Zagrebu, a manji dio na području Rijeke, Virovitice, Ivanje Reke i drugih gradova. Sumnju poreznih inspektora u poslovanje tih tvrtki, čiji osnivački kapital nije premašivao 20.000 kuna, pobudili su višemilijunski povrati PDV-a koje su one ostvarivale u 2013. ili zahtjevi za pozamašnim povratom PDV-a, što je ukazivalo da preko njihovih bankovnih računa prolazi golem novac.
Tako je, primjerice, tvrtka Gold Box d.o.o., registrirana u Zagrebu, uz 41,3 milijuna kuna povrata PDV-a koji je ostvarila tijekom 2013., za istu godinu zatražila i povrat dodatnih 28,7 milijuna kuna PDV-a. Zagrebačka tvrtka Lumina metal d.o.o. podnijela je zahtjev za povrat PDV-a za prosinac 2013. u iznosu od 7,362.766 kuna. Zlato trgovina d.o.o. iz Rijeke u 2013. je imala 6,7 milijuna povrata PDV-a.

Nema komentara:

Objavi komentar