srijeda, 21. listopada 2015.

SVELJUDSKA MANJKAVOST



Prema Marksu i Varufakisu, kapitalističke tvornice živi su laboratoriji povijesti.
Iz čega slijedi da ekonomija koja se u njima rađa pretvara ljudsko biće u puki objekt uporabe, u razmjensku robu-poput vreće krumpira.
Paralelno time, uslijed bestijalne kompeticije, na kojoj počiva klasno društvo jačega nad slabijim, slijedi nagli rast tehnologije, koji se direktno odražava  na uštrb  opće kulturologije.
Čovjek postaje tako bifrontalno kasapljen materijalno i duhovno, do mjere da se udaljava sve više od svoje iskonske stvaralačke prirode.
Kao što je Engleskom veleposjedniku pred par stoljeća, ovca koja pase njegovu travu, postala dragocjenija od čovjeka  koji mu je do tada zasađivao luk i blitvu- tako mu danas postaje komputer više struko rentabilniji od čovjeka.
Milijunske mase, koje danas bivaju odbačene na blatnjave staze Globusa, posve su zakinute svog prirodnog stvaralačkog ciklusa, koji je kalio njehov dijalektički razvoj, usmjeren prema jednom višem stupnju međusobno surađujućeg bića.
Čitatelj ovog bloga, u čudu je valjda primjetio jedan Don Kihotovski odskok donjeg autora jednom nametnutom kontemplacijom, o tome  što sve predstoji pretpostavljenom  čovjeku današnjice, suočenom trotjednim razmakom što ga dijeli  od Parlamentarnih izbora : SVELJUDSKA MANJKAVOST !


www.severinomajkus..com

Nema komentara:

Objavi komentar