srijeda, 19. travnja 2017.

CIJENJENA GOSPOĐA J,

KLJUČ RAZUMJEVANJA MARKSIZMA NEKA BUDE VIŠE – ALI NIKAKO MANJE OD TOGA:  
  Marksova znamenita rečenica
„ Filozofi tumaće svijet na razne načine, ali taj svijet treba promijeniti,“ govori da Marksizam nije neka puka Ideologija niti Dogma.
Marksizam je znanstvena revolucionarna teorema, koja zagovara neminovnu smjenu privatnog vlasništva svih sredstava proizvodnje i prirodnih resursa , kao posve dotrajao  anakroni milenijski sustav klasne vladavine konkurencije jačeg nad slabijim ljudskim bićem.
Marksizmom se uzvisuju  Rano kršćanski ideali:  „svih ljudi međuobno jednakih“, koji tada  nisu mogli biti ostvareni s razloga što, zagovaranje jednakosti u općoj materjalnoj bijedi biva svoje vremena  utopija.
Trebalo je sačekati suvremenog vjesnika Nove ere, koji će usavršiti proizvodna sredstva do mjere da ona zadovolje teorijski  potpuno izobilje za sav ljudski rod.
Hirom slučaja ili evolucijskom zakonitošću, ta je uloga pripala  jednom usavršenom klasnom sustavu, koji će tehnološki unaprijediti proizvodna sredstva.  Ali sve to biva namješteno tek u svrhu i korist jedne manjinske  posjedničke  tiranije, što uzrokuje  jednu od najvećih nejednakosti svih vremena, koji će imanentno dovesti današnje čovječanstvo u postojeće ubogog jadnika -  prerađenog  čovjeka u običan eksploatisani objekt, koji će biti razmjenjen na javnim dražbama  ponude i potražnje, poput vreće krumpira.
Iči će se i dalje od toga.  Kad mu, općom komputerizacijom,  vrijednost padne daleko ispod njegovih egzistencijlnih potreba, uvesti će se sjeciglavi ISIS. Kreirati će se  njegov potencijalni neprijatelj: nacionalni, rasni, ideološki, vjerski.          Nebeski ili zemaljski Lucifer, kojim on treba da se suoči. Ili pak da se pretvori u masovnu izbjeglicu;  u krdo međusobne desterminacije. Izgnan  u koncentracione logore,  u drumskog razbojnika, od kojih se distancira upravo ta njegova najveća društvena  Hulja, koja  je do temelja ogulila njegovu stvaralačku narav. Izvela ga na javne daske, da tu bude popljuvan pod egidom: „Drž'te lopova, ljenčugu , kukavicu i naprijatelja općeg društvenog dobra.“

Tog uhodanog samoprozvanog društvenog establišmenta: današnje „Liberalne demokracije“                

Nema komentara:

Objavi komentar