ponedjeljak, 17. travnja 2017.

NIŠTA JASNO NAKON SVEGA ŠTO JE POSVE JASNO

APSOLUTNI VLADAR

PLJUŠTE REAKCIJE NAKON REFERENDUMA Promatrači: 'Nije bilo ravnopravno!' Izvjestiteljica EP: 'Zaustavite pregovore s EU!' Moskva: 'Poštujmo rezultat!'

    AUTOR: 
    • Hina
  •  OBJAVLJENO: 
  • 17.04.2017. u 16:59
REUTERS
ZAGREB - Referendum u Turskoj nije održan u skladu s europskim standardima, zaključila je u ponedjeljak zajednička promatračka misija OESS-a i Vijeća Europe, a izvjestiteljica Europskog parlamenta za Tursku rekla je da pristupni pregovori između te zemlje i EU-a moraju biti suspendirani ako se usvojeni paket reformi provede bez izmjena.
"Referendum je održan u nejednakim uvjetima jer dva tabora u kampanji nisu imala jednake mogućnosti", rekao je Cezar Florin Preda, član promatračke misije i šef izaslanstva Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.
S njim se složila Tana De Zulueta, šefica izaslanstva OESS-a. "Referendum je održan u političkom okruženju u kojemu su ograničene temeljne slobodne važne za istinski demokratski proces zbog izvanrednog stanja i dvije strane nisu imale jednake mogućnosti da izlože svoja stajališta biračima".
"Naknadne promjene u prebrojavanju glasova onemogućile su mjere opreza protiv prijevara", kazao je Preda aludirajući na odluku Središnjega izbornog povjerenstva da prizna glasačke listiće bez pečata

Nema komentara:

Objavi komentar