subota, 22. travnja 2017.

CIENJENOM ČITATELJU OVOG BLOGA

četvrtak, 23. ožujka 2017.

subota, 28. svibnja 2016.


Kad bi- da bi, hrvatski Kaptol donosio vlastite  prosudbe po nalogu svoga boga, umjesto što  to čini po mentalnom sklopu  ovdašnjeg sotoniziranog društva, onda bi on, uz pomoć svoga vatikanskog poglavnika,  kad god se dohvati vlastitih  vragolja u iznalaženju novih blaženika ,( koji se običajeno biraju iz redova najnižeg društvenog soja ), trebao malo „dublje“ promisliti, kojeg će od tih dvoje  kandidata uzdignuti na vlastiti pijedestal blaženstva : Jednog Mira Bulešića ili pak njegovog susjednog imenjaka -  Mira Paića.
 Oboje žrtve jednog društvenog Boje i snažnog međusobnog amoziteta.
Izmedju dvoje okorjelih nacionalista s kranje desnice : Bulešića kao profašističke talijanske iredente, ili pak Paića kao zadrtog hrvatsko zločinačkog  ustaštva.
Znakomito što oboje dolaze  iz susjednih župa Baderne i Sv Ivana od šterne, upravo sa  istarskog poluotoka.     Geopolitičke  i kuturolške  sredine , koja je stolječima, po svojoj nacionaloj multikulturalnosti tvorila onaj amortizirajući  jastuk između romanskog, slavenskog  i germanskog  stanovništva.  Toliko fuzirani u jednu gotovo jedistvenu etiničku leguru, koja se vjekovima rađala i kalila  u  poznato Istrijanstvo. Takoreči, u jednog jedinstvenog boga i tri istovjetna duha.
Kao da je još samo nedostajao onaj međunarodni Sotona, koji će pokrenuti Drugi svjetski rat.   Opću klasnu klaonisu pomoću nacionalističke nabijenosti Hitlerizma i  Staljinističke ideologije općeg totalizma.
Historija, koliko god alkava i lažna,  u tom je slučaju ipak dobro razotkrila i plasira na pravo mjesto međunarodni vjerski faktor. Negiranjem  Čovjeka kao prirođeno stvaralačko biće, napose njegovu iskonsko - prirođenu surađujuću narav. Posebno u jednoj istaknutoj ulozi katoličkog  jezuitizma , zasnovanog na najnižim oblicima  srozavanja   Čovjeka u griješnika po vlastitom rođenju.     
Klasna je beštija time opravdano stekla  i svoga ravnopravnog društvenog  partnera, koji će,ujedinjeni, vladati, podčinjavati, kažnjavati, i ponižavati, do mjere u kojoj, se nekadašnji  Čovjek prerađuje u današnju opću štracu za poliranje  svojih parazitskih čizmi.
Kao i monsignor Bulešić za jednu, Paić za onu drugu čizmu. Sve do vlastiitih fizički i moralno pohabanih - ljudskih krhotina.
Iz prve ruke, piše vam,

Severino Majkus

Nema komentara:

Objavi komentar