četvrtak, 13. veljače 2014.

DIVIDE ET IMPERA - ILI KAKO TABLOIDI VUKU ZA NOS MASOVNU NEUPUCENOST

NJENI JE NARODI NE ŽELE

DAVOR BUTKOVIĆ Pravi problem BiH je što ne postoji kao država

  • Željko Hajdinjak / CROPIX
Objavljeno: prije 7 h i 22 min
 
 
 
Bosna i Hercegovina je država kakvu njeni narodi ne žele. Bošnjaci u ovom obliku, Srbi uopće, a Hrvati nisu u potpunosti sigurni što žele niti se to usude reci.
                  ****************************************************
Komentar ovog bloga 
Da, jer kad bi Bosna bila neka monolitnA konstitutivna DRZAVA, kao na pr. Hrvatska, Srbija, ili bilo koji drugi komadic danasnjeg raskomadanog Balkana, onda bi i tamo tekao  med i mlijeko u slicnim potocima,cak i za stoku Sitnog Zuba.
Buduci da Bosna nema takve  Drzave, onda  ulicom za cas zavladaju "Huligani" i "Anarhisti", poput stakora gdje u kuci nema gazdine cvrste ruke.
Nevjerovatna biva ta drustvena floskula kojom se javno mnijenje obmanjuje vec drugo stoljece, sve od kada se  Globalna Imperija kapitala zatice u svom anakrono raspadajucem stanju. Napose, u onoj intenziovnoj fazi pred samrtne agonije, u koju upada 1973.nakon neuspjelih oporavaka pomocu dvaju Svjetskih osvajackih ratova, stotine lokalnih, i dvima tektonsko ekonomskim krizama. Nije vise mogao izvuci zivu glvu,ni uz pomoc zdruzenih snaga svoga   Socialdemokratskg prirepka, Nacizma ni staljinovog terora nad desetinama milijuna ljudskih zrtava. Jos manje to moze danas dovodjenjem Liberalne gliste,koja, tek sto podsjeca na srednjevjekvni angazman nevine djece na osvajanje Jeruzalema, ili Hitlerovu mladezi na samom kraju rata,i u obliku dobacene slamke bezpomocnom utopljeniku. 
Danasnja Bosna, upravo zbog te  nedostajuce drzavotvorne stege samo stice jednu vanrednu borbenu prednost na svom mogucem frontalnom okrsaju, koji se upravo odvija na zivot ili smrt, izmedju posjednika svih sredstava za proizvodnju i njenih posve obezvlastenih, a  za uspjeh, u jednoj ujedinjenoj uslovljenosti njenih proizvodjackih snaga- prepoznatljivim sirom Europe po svojoj vanrednoj radinosti.   

Nema komentara:

Objavi komentar