subota, 8. veljače 2014.

"MARS U PI**U MATE**NU!"

BOSNA GORI

FOTO: PREMIJER KANTONA SARAJEVO DAO OSTAVKU! U Bihaću kamenovali kuću premijera

  • Suad Zeljković (u krugu)
    Edin Džeko / CROPIX / Klix.ba
  • Željko Hajdinjak / Cropix
  • STR/AFP
  • Građani se okupljaju u Tuzli kako bi počistili grad nakon nereda
    Dušica Cook
(1/4)
Objavljeno: prije 5 h i 28 min
 
 
 
NOVO: BIHAĆ - 18:24 - Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača je sinoć prešao granični prelaz Izačić kod Bihaća, potvrđeno je za Klix.ba iz izvora u Graničnoj policiji BiH. Zanimljivo je da je Lipovača pri prelasku granice koristio putovnicu Republike Hrvatske.
Kako pišu bihaćki mediji, situacija se smiruje, a prosvjednici se polako razilaze. Kako javlja, Biščani.net, neslužbeni vođe demonstracija Edin Delić Pixi i Rašo Nuhanović odvedeni su na saslušanje u prostorije MUP-a USK. Navodno, razlog uhićenja je sudjelovanje velikog broja maloljetnika u demonstracijama.
SARAJEVO 16:38 - Suad Zeljković podnio je u poslijepodnevnim satima subote ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo - javlja Klix.ba . Na današnjem sastanku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, na kojem je razmatrana trenutna situacija u KS, premijer Vlade KS Suad Zeljković je izvijestio Odbor da podnosi ostavku, priopćeno je iz SDA.
Inače, ranije danas premijer Kantona Sarajevo Suda Zeljković reagirao je na neprimjeren način nakon pitanja novinarke o tome hoće li dati ostavku. - Marš u pi**u mate**nu! - odgovorio je.
                           ***************************************************************
"NISAM MOGAO PRISTATI NA TAKVO BEZNADJE, POSTOJI VALJDA I NEKA DRUGA MOGUCNOST ZA LJUDE OSIM STRAHA, ALI SAM ZAPAMTIO TAJ NAUK, TO ZAJEDNICKO MUCNO ISKUSTVO, KOJE JE ZAGADJIVALO ZIVOT."
                                                                                                  Mesa Selimovic, Tvrdjava

Nema komentara:

Objavi komentar