srijeda, 14. svibnja 2014.

CIJENJENA GOSPODJO 16


Posve ste u pravu ocjenjujuci moju korespondenciju sa jugoslovenima pretjeranom.
Jer, sto bi drugo bilo to temeljito gazenje jednog ili vise drustvenih kucista , u kojima se iskono evolutivni covjek zdravog razuma posve preradjuje u objekkt za uporabnu bestiju?
Istina, Prva i Druga Jugoslavija bile su sazdane iz razlicito obojanih materijala. Prva bijele i druga crvene boje.
Moglo bi se dalje ici : Prva je gradila svoje drustvene ograde od ciste drijenovine. Druga od cistog celika, sve kako bi bolje odolijevale trulezu i oksidacijama.
 Jedna i druga se raspale u paranparcad , sto pljackama, rasprodajom ili palezima, ostavljkajuci iza sebe neizbrisive tragove krvi, znoja i suza svojih sapetih zrtava.
Odnosno, onoliko ste u pravu, u kojem je klasno drustvo milenima gradilo vlastiti interesni imidz, svoje podjele na posjednike i bez posjednike; na parazite i robove. Na drzave – uprave prisile, na armije i pandurje, koje su cuvale, odrzavale, i svestrano njegovale njenu unutrasnju drustvenu strukturu bezakonja, amoraliteta, lazne kulturoloske povjesnice, kukavnih i herojskih domoljuba i njenih neprijatelja, sapetim u unutrasnjim torovima ideoloskih, vjerskih, nacionalnih i rasno vgetirajucih  pasmina, te koje ce putem milenijskih intriga  biti koristene u datim oportunim trenutcima na medjusobne arenske konfrontacije; braniti vlastite , osvajati i rusiti tudje ograde.  Sve unutar vlastitih fizickih i mentalnih barikada, u kojima se opstaje zakonom jaceg nad slabijim, zvjerskom konkurentnoscu i prezirom  svega sto nije nama  nalik.

Dotle,  mozemo ostati u nekom opcem suglasju, ili barem dotle dok nas ne zasvrbi  snovidjenje jednog dalinskoga  Covjeka, koji nam  se priblizava ili sve vise udaljuje. 

Nema komentara:

Objavi komentar