srijeda, 28. svibnja 2014.

REFORMSKA AGONIJA SOCIJALDEMOKRACIJE

DRAMATIČNI DANI U VLADAJUĆOJ STRANCI

TRENUTAK ISTINE Konačni obračun u SDP-u: 'Više ne tinja, ovo je plamen!'

Objavljeno: prije 5 h i 58 min
 
 
 
Možda još nema 60 ruku za smjenu Milanovića, ali sad su svi u stranci svjesni da je promjena neizbježna
Kad bi ekonomska situacija bila bolja, možda bismo još nekako mogli prihvatiti ovaj poraz i objašnjenja koja smo u nedjelju čuli od Zorana Milanovića. Ali si­tu­acija je takva da nema niti gospodarskog rasta niti reformi, a Vlada i SDP gube izbore i, što je najgore, tek ćemo pasti na samo dno. Izbor nije lagan, ali je jednostavan: jako brzo moramo nešto promijeniti, ili politiku koju vodimo ili Milanovića, makar sumnjam da je ovo drugo moguće – ozbiljnim glasom analizirao je za Globus član Predsjedništva SDP-a postizbornu situaciju dva dana nakon što su Socijaldemokrati i njihovi saveznici hametice poraženi na izborima za Europski parlament.
Zato se s golemim interesom iščekuje sjednica Glavnog odbora koja je zakazana za iduću subotu, 7. lipnja, kad će Milanović morati objasniti razloge izbornog fijaska.Ako su prije nepunih mjesec dana protiv Milanovića ustali riječki i zagrebački članovi, a to su dvije glavne stranačke organizacije, sada se pobuna proširila u skoro sve dijelove zemlje. A tu su i utjecajni članovi kojima je svega dosta: Zlatko KomadinaTonino PiculaJosip LekoMirando MrsićSlavko Linić,Rajko OstojićDavor BernardićMilanka OpačićVojko ObersnelIvan Račani velik dio saborskih zastupnika, kao i lokalnih dužnosnika, koji sa zebnjom gledaju urušavanje stranke.
                     ***********************************************************
KOMENTAR OVOG BLOGA 
Skrajnje vrijeme da se jednom sagleda kraj tog Socijaldemokratskog fenomena, koji hara vise od jednog stoljeca znacajnim dijelom Globusa  u sluzbi krupnog kapitala – u svojstvu njegovog reformatorskog dusobriznika
Kukavnim potkradanjem tudjih ideala, koji , osim svoje sluzincave naravi, ne posjeduje vlastite, ne samo da je znacajno pridonio opcoj stagnaciji povijesti, vec ju je usmjerio u vlastiti revers, mozda za citava stoljeca.

Nema komentara:

Objavi komentar