nedjelja, 21. prosinca 2014.

EŠALONI KLASNE PATOLOGIJE NA UDARU ČOVJEČANSTVA

POLITIČKA TRGOVINA?

BITI ILI NE BITI U SISKU 'Nasljednik županice Merzel kupuje vijećnike, to je ravno puču!'

  • Na fotografiji: Župan Žinić i dožupani: Anita Sinjeri Ibrišević i Marin Piletić
    Mate Piškor / CROPIX
Autor: Mate Piškor
Objavljeno: prije 17 min
 
 
 
Da bi proračun prošao, župana Žinića mora podržati čak pet vijećnika iz grupacije oko SDP-a
SISAK - U ponedjeljak je biti ili ne biti za novu županijsku vlast u Sisku. Održava se sjednica Županijske skupštine, na kojoj će se usvojiti rebalans postojećeg i novi županijski proračun, izabrati novo vodstvo Županijske skupštine, ali i vidjeti je li županIvo Žinić (HDZ) uspio skupiti potrebnu većinu vijećnika da prođe proračun i hoće li se možda na nove izbore. Naime, Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije ima 43 vijećnika. Većina od 26 vijećnika iz 12 stranaka podržavala je do ovih izbora SDP-ovu županicu, a grupacija koja podržava Ivu Žinića (HDZ, HSS i HSP AS) ima 17 vijećnika. Da bi proračun prošao, za njega mora glasovati 22 vijećnika, odnosno Žinića mora podržati čak pet vijećnika iz grupacije oko SDP-a. Župan Žinić tvrdi da ima većinu, da će proračun sigurno proći, a predsjednik Županijske skupštineŽeljko Soldo ističe kako je do većine Žinić došao političkom trgovinom i korupcijom.
Predsjednik skupštine Željko Soldo (HSP), kojem će prema predloženom dnevnom redu sjednica Županijske skupštine u ponedjeljak 22. prosinca biti posljednja koju će voditi (treba ga zamijeniti bivša saborska zastupnica HDZ-a Ivanka Roksandić), zatražio je prije sjednice da se župan Ivo Žinić ispriča javnosti zbog manipulacija i nasilnog rušenja izabrane skupštinske većine, da podnese ostavku jer je u prijedlogu proračuna smanjio za trećinu dotacije braniteljskim udrugama, a povećava plaće svojim dožupanima te jer do većine u Skupštini želi doći pučem, odnosno kupovinom vijećnika.
"Župan smanjuje prava braniteljima, kojima je prije toga obećao da njihova prava neće dirati, a povećava za 3.000 kuna bruto plaće dožupanima Marinu Piletiću iAniti Sinjeri Ibrišević, ali i dožupanu Bori Rkmanu, izabranom iz redova srpske nacionalne manjine, za kojeg znamo da je bio pripadnik agresorske vojske i veličao junaštvo pripadnika vojske srpske krajine, te da je abolirani terorist", kaže Soldo. Nastavlja kako nova izvršna vlast u županiji sklapa trgovačke sporazume s nekim bivšim savjetnicima bivše županice, dijeleći im položaje u odborima i upravnim vijećima, te vodstvu Skupštine, samo kako bi dobili nedemokratskim metodama većinu u Skupštini.
Sjednica Županijske skupštine dugo nije sazivana nakon izvanrednih izbora za župana, jer se jako teško postizao dogovor Žinića i Solde oko datuma održavanja i dnevnog reda, te tko sastavlja dnevni red. Zbog toga je grupa od 21 vijećnika potpisala zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine te je na kraju predsjednik Skupštine Soldo ipak potpisao poziv.
                *********************************************************************
Sisački slučaj, tipičan je svehrvatskom, koji već četvrt stoljeća neumoljivo ždere ovu jadnu zemlju, njene stečevine, i njen ljudski potencijal – zakinut od bilo kakve obrambene poluge pomoću koje bi se umjelo očuvati vlasti dignitet, spram jedne smišljene politikanerske horde, taktički rastrojene u više frontovskim ešalonima, sve kako bi se tu međusobno sklapali interesne smicalice o temeljitom prisvajanju svih društvenih dobara.
Jedna patološka izraslina, koja je izronila iz klasnog korpusa – širi se metastazom u sve pore suvremene civilizacije, koja je iz nekog razloga posve zakazala na svome pravovremenom revolucionarnom obratu u povratu vlastitih sredstava proizvodnje u svoje ruke.
www.severinomajkus. com/blog

Nema komentara:

Objavi komentar