srijeda, 31. prosinca 2014.

TEKTONIKA KLASNOG DRUŠTVA

POLITIČKA KRIZA

NOVI SLOM NA POMOLU Alexis Tsipras je srušio Grčku, a lako bi mogao i cijelu Europsku uniju

  • Alexis Tsipras
    AFP
Objavljeno: prije 11 h i 37 min
Nakon teških godina štednje i odricanja ove je konačno počeo rast pa se i Atena vratila na svjetska financijska tržišta
Grčka je kolijevka demokracije, uči se u svakoj osnovnoj školi. Jer, ondje su Atenjani (dobro, ne samo oni, imali su tu svoje prste veliki Solon i Klisten) odlučili da žele sami birati svoju vlast, donositi zakone i birati suce. I trajalo je to neko vrijeme dok se nije pojavio Filip iz Makedonije koji baš i nije previše mirisao vlast naroda. Bilo je tu zatim svega kroz povijest, Rimljani, pa je onda tu rastao Bizant da bi sve to konačno razbucali Osmanlije.
              ********************************************************************
Komentar ovog bloga
Trkanjec i ovdje donosi jedan sjajan opis društvenog stanja u današnjoj turbulentnoj Grčkoj.
No, iz nekog razloga, tu kao da nedostaje njegova uobičajena analitička sposobnost samog uzroka, koji danas prevladava čitavim svijetom, a ne samo u Grčoj.
Trojka , koja se ovdje samo usput spominje, ni izbliza još ne biva naznačena kao glavni i svjesni nosilac društvenog zločina prvog reda, koji je potpuno i jednako prevladao svijetom kao kompetitivna zvijer nekolicine vlasnika sveukupnog posjeda sredstava za proizvodnju i prirodnih dobara, naspram 90 postotnih proizvođačkih masa posve zakinutih od vlastitog stvaralaćkog proizvoda.
Ono što dodatno potencira tu anakronu društvenu anomaliju, biva i sama činjenica što se još uvijek ne pojavljuje na društvenoj sceni jedna ujedinjena snaga, koja bi iznikla isključivo iz tog nad većinskog proizvođačkog stvaralaštva, i koja će, svojim jednokratnim postupkom, napokon izvesti na optuženičku klupu tu klasnu parazitsku neman.

Nema komentara:

Objavi komentar