utorak, 23. prosinca 2014.

ŽIVOT-SA ŽENOM ZAČINJE-

FOTO: LJUTITE I RAZOČARANE

NA RUBU TUČNJAVE Radnice otjerale direktora pa preuzele biznis da si skupe za plaće

  • Radnice Adrije
    Jure Mišković / CROPIX
Objavljeno: prije 53 min
 
 
 
- Direktore, što ćemo mi za Badnjak dati obiteljima za ručak? Nemamo ni za krumpir, a kamoli za bakalar! Vaš je frižider pun, a dođite vidjeti moj kući - ja u svoj mogu cipelu samo staviti. Vi ste odgovorni za ovo i mi više ne želimo čekati i slušati obećanja. Dosta je! Ovo je kraj! Bolje i stečaj nego ova agonija. Pokušat ćemo prodati 120 tisuća kutija ribljih konzervi sa skladišta, a nakon toga, već u ponedjeljak, idemo s transparentima u Trgovački sud u Zadru pokrenuti stečaj – kazale su uglas radnice tvornice za preradu ribe Adria direktoru Miodragu Laciću, nezadovoljne što nije uspjela prodaja preostalih ribljih konzervi čime bi se pokrio barem dio neisplaćenih plaća u zadnjih nekoliko mjeseci u iznosu od skoro milijun kuna za 150 radnika u Zadru, Benkovcu i Kninu, piše Zadarski.hr .
Tvornica ne radi od rujna, plaće se ne isplaćuju i radnicama je dan uoči Badnjaka prekipjelo – nemaju što dati obiteljima ne samo za božićni ručak, već nemaju od čega živjeti, a za najvećeg krivca uprle su prstom u direktora Lacića koji je pod pritiskom neugodnih riječi odustao od daljnjeg razgovora s radnicima. Nakon što je u jednom trenutku izgledalo da bi bijesne radnice zbilja mogle nasrnuti na Lacića nezadovoljne tražim odgovorima, on je ustuknuo:
- Ovo će se pretvoriti u fizički sukob i ja odlazim – kazao je direktor čime su radnici preuzeli upravljanje nad tvornicom ili bolje rečeno onim što je od nje ostalo.
Iako su bile ljute i na regionalnog povjerenika sindikata PP DIV-a Ivicu Blaževića, on je pred njima nazvao mobitelom tvrtku Geneza i dogovorio prodaju konzervi sa skladišta i zamolio za avansno plaćanje s čim se složila i sindikalna povjerenica radnika Jadranka Grdović, piše.
                    **************************************************************************************
 VEGETACIJSKI- MUŠKO IZUMIRE-

Nema komentara:

Objavi komentar