srijeda, 25. siječnja 2017.

SLOBODNI ZIDARI NOVE BABILONIE

TRUMP POTPISAO UKAZ O GRADNJI ZIDA DUŽ JUŽNE AMERIČKE GRANICE 'Uskoro počinjemo pregovore s Meksikom, oni će apsolutno i sto posto platiti zid'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 25.01.2017. u 20:16

U.S. President Donald Trump reads an executive order before signing it at Homeland Security headquarters in Washington, U.S., January 25, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst
Jonathan Ernst / REUTERS


Predsjednik SAD-a Donald Trump u srijedu je, u skladu s najavama, potpisao predsjednički ukaz kojim naređuje izgradnju zida duž granice Amerike s Meksikom. Također je potpisao odluku kojom se ukida priljev saveznih financijskih sredtsva onim američkim gradovima koji odbijaju suradnju s federalnim vlastima na suzbijanju ilegalnih migracija, pa ih zovu 'utočištima ilegalaca'.
Istovremeno, u prvom velikom televizijskom intervjuu nakon inauguracije, koji je dao ABC Newsu, Trump je najavio da će Meksiko 'apsolutno, sto posto' platiti izgradnju zida, koji bi trebao biti dug nekoliko tisuća kilometara.
- Cijelo vrijeme o ovome govorimo, rekao je Trump prilikom potpisivanja ukaza o zidu u prostorijama ministarstva domovinske sigurnosti.
Prema njegovim ranijim tvrdnjama, procjenjuje se da bi gradnja zida mogla koštati osam milijardi američkih dolara.
- Uskoro ćemo otvoriti pregovore s Meksikom o gradnji zida. Meksiko će nam platiti za to. Kažem vam, platit će nam. Možda će to biti komplicirano, ali platit će. A zid će biti koristan i Meksiku, rekao je Trump.

Nema komentara:

Objavi komentar