ponedjeljak, 13. veljače 2017.

"IMAMO HRVATSKU !"

SIN GENERALA I HAŠKOG OPTUŽENIKA GRADI POSLOVNU ZGRADU U ZAGREBU! Zamišljena je da bude u obliku slova 'E', usred kompleksa će biti hotel na 9 etaža

Tvrtka Oktavijan, u vlasništvu obitelji Praljak, uskoro kreće u gradnju poslovne zgrade i hotela na devet etaža na zagrebačkoj Radničkoj cesti, na dijelu parcele na kojem je već sagrađen njihov poslovni kompleks Centar 2000. Cijela bi investicija trebala stajati između 12,5 i 14 milijuna eura.
Kako doznajemo, prije nekoliko je dana Grad Zagreb donio zaključak prema kojemu tvrtka Oktavijan može krenuti u izmjene i dopune lokacijske i građevinske dozvole jer je na toj parceli, kada se prije 12 godina počeo graditi poslovni kompleks, prvotno bila planirana gradnja isključivo hotelskog objekta, s više od 200 soba, na površini od 15 tisuća kvadrata. Tvrtka zbog gospodarske krize takav objekt nije dovršila, nego su na tome mjestu sagrađene tek tri podzemne etaže.
Tvrtku Oktavijan, prema poslovnom portalu Poslovna.hr, 1998. godine osnovao je bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a i trenutno haaški optuženik general Slobodan Praljak, nakon čega ju je preuzeo njegov brat Zoran. Slobodan Praljak je do 2005. u tvrtki bio direktor, a otad tvrtku vodi njegov sin Nikola Babić Praljak.
 
Realizacija
On nam, pak, kaže kako je istina da kreću u realizaciju projekta te se nadaju da će do ljeta ove godine imati svu potrebnu dokumentaciju.
- Dobili smo zaključak Grada Zagreba da možemo krenuti u izmjene uvjeta programa gradnje i na tom programu trenutačno radimo - rekao je Nikola Babić Praljak.
Dodao je da bi gradnja hotela trebala početi krajem ljeta.
- U samu gradnju, ako sve bude prema našim planovima, trebali bismo krenuti u rujnu ove godine. Poslovna zgrada s hotelom trebala bi biti gotova do početka 2019. godine. Za samu gradnju potrebno je oko osam, devet mjeseci, a predviđamo da će nam za samo uređenje hotela biti potrebna tri mjeseca - objašnjava i dodaje kako su trenutačno oko ove investicije  u fazi pregovora s nekoliko banaka.  Tvrtka u posljednjih pet godina ima prihode između 21,3 i 23,5 milijuna kuna, a 2015. je završila s dobiti nakon oporezivanja od 108 tisuća kuna.
Nova poslovna zgrada zamišljena je u obliku slova E i imat će devet nadzemnih etaža.
Središnji dio zgrade trebao bi biti rezerviran za hotel i on će se prostirati na oko 6500 četvornih metara. Hotel će imati četiri zvjezdice, bit će organiziran kao poslovni hotel s noćenjem i doručkom, imat će 80-ak soba i u njemu je planirano zapošljavanje oko 40 radnika.
Biznis
Poslovna zgrada s uredskim prostorima trebala bi imati ukupno 8500 četvornih metara i ti prostori služit će uglavnom za najam, baš kao i prostri dvije već sagrađene zgrade. Poslovni kompleks Centar 2000 sagrađen je 2006. godine uz Radničku cestu, na parcelama koje su nekad pripadale tvrtki Chromos. Riječ je o parceli od oko 50.000 kvadratnih metara i trenutno su tamo sagrađene dvije poslovne zgrade s više od 17 tisuća kvadrata uredskog i poslovnog prostora, samostojeći restoran te nadzemna i podzemna garaža s više od 650 parkirnih mjesta. Novi hotel i poslovna zgrada nalazit će se u srcu Centra 2000 i preko puta poslovnog kompleksa Green Gold gdje je smješten i hotel DoubleTree by Hilton, ali i Privredna banka Zagreb, trgovački i ugostiteljski centar te kongresni centar. Uz Radničku cestu do križanja s Ulicom grada Vukovara nalazi se još nekoliko poslovnih zgrada, a u medijima se često taj kvart naziva korporacijskom četvrti metropole. Konzalting za većinu tih projekata vodila je tvrtka Stimar

Nema komentara:

Objavi komentar