petak, 22. rujna 2017.

LJUDSKI KUKAVIČLUK POSLOVNE POHLEPE BUSINESSA I POLITIKANSTVA

PROZVAO VLADU

IZVANREDNA UPRAVA AGROKORA KRATKO O IZNENADNOM ISTUPU TODORIĆA Nakon njegova pisma oglasili se tek jednom rečenicom!

    AUTOR: 
    • Hina
  •  OBJAVLJENO: 
  • 22.09.2017. u 17:36


Darko Tomaš / Damir Krajac / Hanza Media

u krugu: Ante Ramljak



Izvanredna uprava Agrokora ne želi komentirati priopćenje za javnost Ivice Todorića u kojem on proziva Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad koncernom te u kojem je najavio pokretanje svih pravnih radnji koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.
"Izvanredna uprava na gospodina Todorića nema nikakvog komentara", priopćeno je iz koncerna.
Ivica Todorić u petak je u priopćenju za javnost prozvao Vladu da je povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom te je najavio da će u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima posluje, pokrenuti sve pravne radnje koje su mu na raspolaganju u Hrvatskoj i pred međunarodnim tijelima.
Todorić je najavio da će javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, koja je stvarni razlog donošenja neustavnog zakona nazvanog lex Agrokor. Tvrdi da je kompanija na početku 2017., dok su Agrokor vodili on i njegov management, imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama.
Vladu je prozvao da je u to vrijeme povlačila političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripremljen plan. Smatra da je cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora bio kroz izravni politički intervencionizam donijeti neustavni lex Agrokor i nacionalizirati privatnu imovinu.
Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona "pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem". Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.
                                 ****

OSVANULO NOVO PRIOPĆENJE NA TODORIĆEVOJ PRIVATNOJ STRANICI 'Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor!'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 22.09.2017. u 19:02
Zagreb, 281114.
Predstavljanje suradnje izmedju svicarske grupe Emil Frey, njemackog koncerna Daimler i koncerna Agrokor. Konferenciji za medije na kojoj je prezentirana suradnja nazocili su predsjednik Daimlera za srednju i istocnu Europu, Afriku i Aziju Peter Alexander Trettin, predsjednik grupe Emil Frey Walter Frey te predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todoric.
Na fotografiji: Ivica Todoric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Ivica Todorić


Nakon što je danas bivši čelnik Agrokora Ivica Todorićna svojem blogu postavio objavu za javnost u kojoj je optužio Vladu za veleizdaju, te da je aktivirao Lex Agrokor pod prisilom, prijetnjom i ucjenama, na istoj web stranici - ivicatodoric.hr - pojavilo se još jedno priopćenje, ovaj put mnogo kraće.
- Podržavam osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, napisao je, i dodao: 'Uskoro opširnije...'

Nema komentara:

Objavi komentar