subota, 17. ožujka 2018.

DOBRE DRŽAVE VOĐE,KOJI ĆE SIGURNIJE PUNITI DRŽAVNE PRORAČUNE VLASTITIH STOMAKAKA

Sviđa li vam se ideja da radite do 67. i imate 27 posto manju mirovinu?

    AUTOR: 
    • Gojko Drljača
  •  OBJAVLJENO: 
  • 17.03.2018. u 18:54


CROPIX

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava




Vrlo je neobično da aktualni ministar rada i mirovinskog sustavaMarko Pavić vrlo prkosno već mjesecima na životu održava morbidnu ideju da svima nama budućim umirovljenicima mirovinu skreše za strašnih 27 posto. Moram reći da mi je to jedan od dokaza da nešto suštinski nije u redu s Lijepom našom. Zamislite kad bi, recimo, netko Nijemcima priopćio da im planira uzeti trećinu budućih mirovina? S visokom sigurnošću možemo procijeniti kako bi mu rok političkog trajanja bio sveden na dane, možda samo na sate.
Građani i politički protivnici takvog bi ministarskog hohštaplera ekspresno smjestili u ropotarnicu loših ideja. Pa logično. Čemu uopće svi ti ministri ako dugoročne planove temelje na ideji dramatičnog rezanja mirovina? Kakva je to zemlja u kojoj se kuje plan dugoročne fiskalne konsolidacije izgrađen na međugeneracijskoj diskriminaciji nas budućih umirovljenika?
S obzirom na to da resorni ministar i dalje ne odustaje od toga da penalizira sve štediše u drugom mirovinskom stupu tako što će im ukinuti “dodatak od 27 posto”, čime će u potpunosti razoriti smisao hrvatske mirovinske reforme i goleme ukupne mirovinske štednje hrvatskih građana, potpuno je validno postaviti pitanje čemu nam uopće služi toliko slavljena država, pogotovo jer su se u modu vratile priče o “presudnoj” važnosti te iste, nipošto uspješne države.EEIJEPUNITI DRŽANVNE PRORAČUNE

***********************************************


Možda da se autor i sam kandidira za jednog sličnog mješinara.

Nema komentara:

Objavi komentar