utorak, 13. ožujka 2018.

DRUŠTVENA VREMENA GLOBALNIH SAMOVOLJNIKA

PRESLAGIVANJE KABINETA

NOVI VELIKI POTRES U BIJELOJ KUĆI Donald Trump smijenio državnog tajnika Rexa Tillersona, a umjesto njega postavio direktora CIA-e!


U.S. President Donald Trump (R) speaks next to Secretary of State Rex Tillerson during a bilateral meeting with China's President Xi Jinping (Not Pictured) at Trump's Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Florida, U.S., April 7, 2017. REUTERS/Carlos Barria
Carlos Barria / REUTERS

Rex Tillerson i Donald Trump




Američki predsjednik Donald Trump putem Twittera je objavio da smjenjuje državnog tajnika Rexa Tillersona te da će tu dužnost od sada obnašati direktor CIA-e Mike Pompeo.
"Mike Pompeo, direktor CIA-e, bit će naš novi državni tajnik. Napravit će odličan posao! Hvala Rexu Tillersonu na njegovoj službi! Gina Haspel postat će nova direktorica CIA-e, prva žena koja izabrana na to mjesto. Čestitam svima!", napisao je Trump.


The Washington Post je prvi izvjestio o ovom preslagivanju u Trumpovom kabinetu, a sam je predsjednik ubrzo nakon Postove objave vijest potvrdio.
Prema The Washington Postu, Trump je prošlog petka tražio od Tillersona da odstupi te je ovaj navodno zbog toga skratio trajanje svog puta u Afriku.
Kao što stoji u Trumpovom tweetu, Gina Hapsel, dosadašnja Pompeova zamjenica u CIA-i, postat će prva žena na čeli obavještajne agencije.
Trump je navodno smatrao da je bilo bitno sada promijeniti sastav diplomatskog kora budući da SAD-u prethode, prema svemu sudeći, iznimno važni pregovori s Kim Jong-unom. Tillerson, prema pisanju Posta, nikada nije bio po volji Trumpa zato što ga je američki predsjednik vidio kao predstavnika establišmenta i konvencionalnog načina razmišljanja.
Podsjećamo, Tillerson je navodno krajem prošle godine na sastanku sa službenicima nacionalne sigurnosti i članovima kabineta u Bijeloj kući Trumpa nazvao imbecilom (eng. "moron"). Sada bivši državni tajnik to nikada nije porekao.

Nema komentara:

Objavi komentar