subota, 24. ožujka 2018.

TEŠKE TEME

PRIVILEGIRANI

U VELJAČI SU BILI SLOBODNI 11 DANA, A ZBOG USKRSA SU DOBILI JOŠ JEDAN GODIŠNJI Kada se zastupnici vrate u saborske klupe čekaju ih dvije teške teme

    AUTOR: 
    • Željka Godeč
  •  OBJAVLJENO: 
  • 24.03.2018. u 15:40
Zagreb, 270417. Markov trg.
Sabor.
Redovita sjednica sabora.
Na fotografiji: Branimir Bunjac i Ivan Lovrinovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Branimir Bunjac

Saborski zastupnici koji se teško vežu za saborske klupe i za vrijeme plenarne sjednice i teško skupljaju kvorum, nastavljaju s tradicijom privilegirane grupe građana koji imaju godišnji kao nitko drugi.
Nakon što su u veljači bili slobodni 12 dana, tvrdeći pritom da ih je HDZ stavio pred gotov čin i da su im razlozi pauze ostali misteriozni, jučer su opet zatvorili “butigu” do 11. travnja. U veljači su otišli 16. i vratili se 28. - tada su od 493 dana otkad je konstituiran 9. saziv zastupnici sabrali 156 radnih dana, upola manje od prosječnih zaposlenika. Oporba je tvrdila da ni sama ne zna zašto su slobodni 12 dana - predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije objašnjavao razloge, podsjetio je da su razlaz dogovorili još u siječnju na Predsjedništvu i da se tada nitko nije bunio protiv te odluke. Ali sada za novih 18 neradnih dana znaju zašto su ih dobili - zbog uskrsnih blagdana na Markovu trgu.
Prije kolektivnog godišnjeg jučer su u dva radna sata usvojili novi Zakon o obrani i služenju u Oružanim snagama, a 91 glasom za, 18 protiv i sedam suzdržanih novi režim rada koji donose izmjene Poslovnika. Vladajuća većina je gotovo unisono podržala Poslovnik, SDP-ovci su glasali po savjesti, a savjest nije dala da za Poslovnik dignu ruku Bojanu Glavaševiću, Damiru Tomiću, Marku Vešligaju, suzdržani su bili Vedran Babić, Franko Vidović, Stjepan Kovač, Marija Alfirev te Damir Mateljan. Kao što su i najavili, mostovci su bili protiv, kao i Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, Živi zid i Željko Glasnović.
Nakon glasanja Gordan Jandroković najavio je početak 8. sjednice za 11. travnja i čestitao im Uskrs što je Miro Bulj popratio komentarom: “Tako je rekao papa Andrej Istanbulski”. Sljedeća sjednica započet će teškim temama: Istanbulskom konvencijom i oporbenim zahtjevom za opozivom potpredsjednice Vlade Martine Dalić.
**************************************************
Mnogo više od dvije teške teme očekuju te urođene parazite :
Čišćenje "domovinskih" šuma, slavonskih njiva 25 godina ne preoranog korova, prelivnih nasipa podivljanih rijeka. povrat svojim domovima izgnanih lažnih glasaća u svoje zemlje,kao i njihove "domovinske" penzije preusmjerene hrvatskim kontejnerašima, lječilištima, oboljenima i gladnima.......     

Nema komentara:

Objavi komentar