subota, 20. travnja 2013.


Priopćenje za javnost!

Nastavlja se kumska i interesna kadrovska politika na HRT-u

Aktualni Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, bivši zadnji direktor Hrvatske televizije u bivšoj Jugoslaviji, kao što se i očekivalo,  imenovao je na čelne funkcije HRT-a svoje kumove i pripadnike interesnog lobija iz kojeg je i sam došao. Tako je za ravnateljicu produkcije imenovana Marija Nemčić, osoba koja je bila odgovorna urednica Vrdoljakove, odnosno Tuđmanove televizije, kojoj je međunarodna zajednica predbacivala poticanje etničkog čišćenja u Bosni i Hercegovini.  Prema medijskim navodima Mariju Nemčić povezuje se također s privatnim produkcijama koje su predmet uskočkih postupaka na Županijskom sudu u Zagrebu. Kako daleko ide samovolja glavnog ravnatelja HRT-a vidi se iz činjenice da je imenovao vlastitog kuma za glavnog urednika 1. programa HRT-a.

Ovo je posljedica politike aktualne vlasti koja je donijela najgori Zakon o HRT-u  u povijesti RH, koji joj omogućuje neograničenu kontrolu kadrovske politike na HRT-u.  Aktualni Zakon o HRT-u omogućuje da aktualna vlast imenuje i kontrolira kadrove na svim nivoima na HRT-u. Na taj se način medij, koji financiraju svi građani, zloupotrebljava u političke i interesne svrhe. Nema sumnje da je Hrvatska , koja uskoro postaje članica EU, jedina zemlja u Europi u kojoj postoji državna televizija. Bivši vođa DDR-a Walter Ulbricht zasigurno bi zavidio svojim hrvatskim kolegama na modelu državne televizije.

Pozivamo sve građane da, ako to već nisu učinili, potpišu peticiju kojom se osuđuje sadašnje stanje neograničene političke kontrole kadrova na HRT-u. Peticiju možete potpisati (i bez navođenja vlastitog imena) na linku: http://www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u.html .

JURIS PROTECTA
Udruga za unapređenje pravosuđa u RH
Zlatko Zeljko, predsjednik

Nema komentara:

Objavi komentar