nedjelja, 23. lipnja 2013.

ZENA PREMINULA PRED ZAKLJUCANIM VRATIMA HITNE

Glas Istre

Nesretna žena iz sela Jeci kod Petrovije, 74-godišnja Margarita Klaj, u petak navečer oko 19.30 sati preminula je na podu ispred zaključanih vrata umaške Hitne pomoći. Nije bilo liječnika ni medicinskih sestara jer su bili na intervencijama, a njezin sin Đani Klaj trčao je po Domu zdravlja tražeći pomoć - od bilo koga.
To nije prva žrtva reorganizacije Hitne pomoći, jer je prije nešto više od godinu i pol upravo u Umagu preminula žena iz sličnih razloga, i to netom nakon što je na snagu stupio neprimjereni i loše skrojen novi sustav HMP-a.

 Komentar ovog bloga

Dok se velike svote, pokradene od zdarstvenih osiguranika, rezerviraju za basnoslovne  bonusne nagrade upravo tih parazitskih kriminalca.
                                                                  ***
Prije nego se napravi neki prvi korak u rjesavanju, ne samo zdravstva, nego i svih ostalih, koji opterecuju sadasnje svjetsko drustvo, ne samo ono Hrvatsko, suvremeni covjek nece se nikada izvuci iz svoje opce strovalije u koju upada vec drugo stoljece, jer napredak tehnologije nije i njegov sve ljudski napredak, vec suprotno proporcionalan tome. Drzava nije ovdje , niti je ikad bila, da bi stitila sveopce ljudse interese, vec zato da zastupa i stiti manjinske posjednicke kaste. Zdravstvo, kao i sve ostale drustvene djelatnosi, nisu namjenjeni sveukupnom drustvu , nego tek njenoj povlastenoj kukavnoj bagri;   kad  ono samo kihne,koristise inostranim zdravstvom i u koje se ulazu pokradeni milijuni od vlastitih zravstvenih osiguranika . Stoga , ili ce se covjek latiti napokom posla da te svoje opstajuce probleme, jednom za uvijek sagleda u njihovim temeljnim izvorima, a ne samo nekim idiotskim reformama, kojima se tek zavarava svekolikog covjeka, u korist, i onako vec presito vladarskog bezumlja..      

Nema komentara:

Objavi komentar