srijeda, 1. listopada 2014.

CIJENJENA GOSPOĐO 22


 Tko ovdje tjera sotonov mak na konac

Da, trebalo je tu jasnije  naglasiti taj pojam VATIKANSKO KRŠĆANSTVO, koje hara svijetom od četvrtog stoljeća na ovamo, u svojstvu najsvirepijeg sluge posjedničkih klasa.
Razlikuje se od RANOG KRŠĆANSTVA  kao nebo od zemlje, kao dan i noć, kao humano i  zvjersko.

Prvo, rano kršćanstvo, tvoreći najveću socijalnu revoluciju svih vremena uperenu protiv  privatnog posjeda, kao najvećeg zla  čovječanstva, koje se rađalo na zgarištima robovlasničkog društva..
Potonje, Vatikansko kršćanstvo, koje rimski car Constantin proglašava državničkom religijom, predajući je u ruke rađajućem feudalizmu,koji će predstavljati stup najsvirepijeg podčinjavanja bezposjedničkog kmetstva u novom robo vlasničkom posjedu. .
Na tom usisavanju ljudskog kreativnog rada, krvi, znoja i njegovih suza , gradilo se to milenijsko carstvo pomoću lomača, mučeničkih naprava, progona  vještica i svih buntovnika koji se nisu podčinjavali plemstvu i vjerskoj hijerarhiji.
Na tome je upravo izgrađeno jedno od besramnih zdanja današnjeg Vatikanskog Kršćanstva, kojem  još samo da zavidi suvremena  buržoazija , po njegovom grotesknom sjaju, nepojmljivom luksuzu, i svirepoj eksploatacij radne snage širom globale, koja se zbog neishranjenosti održava u općem delirijumu, pokornosti, i zastrašivanjem Sotonom, i koji nije nitko drugi do Vatikana samoga.

I tko će u toj klasnoj tragikomediji predstavljati tog Sotonu , koji narušava sve društvene vrijednosti – ako ne upravo njegovo izvorište.



Nema komentara:

Objavi komentar