nedjelja, 5. listopada 2014.

JEDNO PITANJE UVAŽENOJ GOSPOĐI HOLY


 Ovdje  sažeto  iz konkretnih razloga, iz triju djela  suvremene povijesti :
Thomas  Paine, Zdravi Razum, pisan u  Bastilji, 1889.
Daniel De Leon, Flash-Light of the  Amsterdam Congress, delegates 1904.
Gustav  Bang, Krize U Europskoj Historiji, 1914.godine.
                                                   *
Kao mnogi od nas, i vi dolazite iz  SDP-a, koji zahvaljujući naivnostima  nekih marksista – nakon nestanka Marksa, upadaju u najveću sociološku zamku svih vremena.
Nije im trebalo dugo vremena da bi se dokazali jednima od vodećih reakcionarnih pokreta 20. stoljeća na ovamo. Što ih izjednačuje po svome društvenom  negativnom učinku, jedino možda, sa  Vatikanskim kršćanstvom, koje,u četvrtom stoljeću, Augustinovim ukazom  prerađuje Rano Kršćanstvo u svoju puku suprotnost : Vatikansku državničku tvorbu.
Identično se događa sa socijaldemokratima, Lenjinom na čelu, koji prerađuju Marksov  Znanstveni Socijalizam u puku buržujsku prčvarnicu : „Reformiraj da spasiš postojeće“.
 Vi, gospođo Holy , Ja  i  milijarde svjetskih masa, danas rujemo ovu zemlju, puzeći njenom lijepom Planetom tek da bismo, u svrhu svoga vegetacijskog opstanka, ubrali po koju mrvu  sa stola prvih i potonjih zaštitnika klasnog sustava.

                                               Pitanje Vama

Što čete konkretno učiniti svojim Zelenim pokretom, koji ovdje postaje nagli prijeteći pokret na preuzimanju vlasti, u jednoj malenoj, srednje vjekovnoj zemlji, do temelja već opljačkanoj,  spaljenoj, rasprodanoj i prošvercanoj, u toj  humanoj jazbini, u kojoj svaki prevrtljivac, a ma baš svaki, ubire od nje svoj plijen?

Nema komentara:

Objavi komentar