SPORAN PREKID

'ZAŠTO SU SINOĆ BESRAMNO LAGALI JAVNOST?' Milanovićev glasnogovornik žestoko se obrušio na stožer Kolinde Grabar-Kitarović

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 31.12.2019. u 09:14
Željko Hajdinjak / Goran Mehkek / Boris Kovačev / Hanza Media

Nikola Jelić, Ivan Anušić i detalj s predsjedničke debate


U utorak ujutro se, nakon što je objavljeno da je predsjedničina savjetnica tražila prekid debate, ponovno oglasio glasnogovornik Milanovićeva stožera Nikola Jelić.
"Prekid je tražio stožer Kolinde Grabar-Kitarović... zašto su sinoć besramno lagali javnost?', napisao je na Twitteru.
Podsjetimo, na kraju prilično duge debate dogodio se neobičan trenutak u kojem su voditelji najavili da će se preskočiti cijeli jedan blok pitanja.
- Na zahtjev jednog od stožera preskočit ćemo blok pitanja "Kratko i jasno" - poručili su voditelji i time iznenadili i Milanovića i Grabar-Kitarović. Kandidat SDP-a odmah je zatražio da mu se odgovori čiji je stožer zatražio prekid, ali voditelji to nisu učinili.
Nakon kraćeg razgovora, i voditelji i Milanović i Grabar-Kitarović složili su se da se taj blok pitanja ipak ne preskoči.
Nedugo nakon završetka debate na pitanje "tko je tražio prekid" oglasili su se iz obaju izbornih stožera - Ivan Anušić (Grabar-Kitarović) i Nikola Jelić (Milanović).
Prvo je Jelić napisao na svojem Twitter profilu da "Stožer Zorana Milanovića nije tražio nikakvo odustajanje od bloka pitanja u debati RTL-a".
- Kao voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović nisam tražio prekid debate - nešto kasnije je na Twitteru napisao i Ivan Anušić.
RTL je jutros poslao priopćenje u kojem je objasnio detalje sinoćnje debate:
"Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi'. Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da 'dolazi u ime stožera'."EHO HRVATSKA SRAMOTE KRUŽI GLOBALOM