utorak, 15. listopada 2013.

GUSTER KOJI IZJEDA VLASTITI REP

GRAĐANI KAO ROBOVI DRŽAVE

ŠOKANTNA BILANCA MILANOVIĆEVE VLADAVINE Kako su u dvije godine uzeli novac građanima

  • CROPIX
Objavljeno: prije 1 h i 53 min
Otkako je koalicija došla na vlast, svi su ostali bez dijela prihoda: i tvrtke i građani. Na dobitku su administracija i birokrati, a ostali su robovi države
                               ***********************

Od kako je kapitalizam dostigao svoj razvojni vrhunac jos krajem 19. stoljeca, dalje on opstaje jedino u svojoj silaznoj putanji, iskljucivo svojom reakcijonarnom naravi.
Odnosno, da bi vegetirao sve do danasnjih dana, kapitalizam biva prisiljen stalno povecavati omjer svoje  kontradiktorne esencije,stvaralastva- razaranja u korist potonje. Drugim rijecima, jeduci podcinjene proizvodne snage on izjeda i samog sebe.
Buduci se medjuvremeno, iz poznatih razloga, nisu razvile drustvene snage, koje ce ga smijeniti u korist jednog novog drustvenog ustroja, upravo ovih dana biva suceljem svojim sveukupnim raspadom: ekonomskih, ideoloskih i kulturoloskih vrijednosti.
No, zastrasujuce kod toga biva sto se upravo po prvi puta u povijesti  takodjer dogadja, da se u slicnoj tektonici  socijalnih lomova covjek zatice u svoj svojoj zagubljenosti , i posve nesposoban da se pobrime za daljnji opstanak vlastite vrste.
 Raspad kapiztalizma , drugim rijecima : gutajuci samog sebe, prijeti nestanku i  ljudskoj bioloskoj vrsti Planete.
.

Nema komentara:

Objavi komentar