nedjelja, 27. listopada 2013.

SDP-KPH- SRP-ORAH I FORUM HRVATSKE


Glas Istre
Nedjelja
27.10.2013.
PULA
27.10
19°C
Danas: 15°C - 19°C
Ponedjeljak

14°C / 20°C
Utorak

13°C / 21°C
ORAH Mirele Holy (M. ANGELINI)

ORAH, Forum i KPH napadaju SDP

Objavljeno: 27.10.2013 | 08:14Zadnja izmjena: 27.10.2013 | 08:431 komentara
Lijeva strana hrvatske političke arene sve je sadržajnija i dinamičnija. Pomalo neočekivano, uz vladajuću lijevo-liberalnu Kukuriku koaliciju, u Hrvatskoj upravo nastaju čak tri posve nove, lijevo orijentirane političke stranke.

Svaka od njih obraća se drukčijoj, ali svjetonazorski lijevoj javnosti, od koje će već na idućim izborima zatražiti povjerenje i podršku.

Znače li ta gibanja na ljevici da vodeća stranka, SDP, gubi vlastite birače, ili će novi projekti biti samo pucanj u prazno, teško je pretpostaviti. Ali, nema sumnje da će Novi forum dr. Nikice Gabrića, ORAH Mirele Holy, pa i Komunistička partija Hrvatske umaškog ugostitelja Radoslava Ilića Mrkog izazvati zanimanje i odaziv potencijalnih birača.

Politički analitičari smatraju kako tri stranke nove ljevice ne mogu, osim teoretski, ugroziti SDP, iako šalju poruku o potrebi za promjenom i na svjetonazorski lijevoj strani političke scene. (D. GRAKALIĆ)

                                         ************************************
Hrvatska je tako daleko od bilo kakvog lijevog mentaliteta da se ovdje moze govoriti samo o varijantama jedne opce sprdacine koja se besramno odvija vec drugo stoljece na izvorni racun revolucionarno znanstvenog socijkalizma.
Suprotno od toga,zemlja biva vec toliko kontaminirana njegovim falsificiranih distorcijama upravo od te same „ljevice“ koju burzujsko drustvo dobro naplacuje da umjesto njega provodi ekonomsku tiraniju, bez koje ono ne moze vise opstajati.

Dok proizvodne mase jednom to ne shvate, ovdje i u svijetu, nema nikakve sanse da one dodju do spoznaje da je danasnja sudbina, ne samo istinske ljevice, vec i citavog covjecanstva, posve i iskljucivo u njihovim rukama,  kao drustveno proizvodnim snagama;  sljedstveno, kao najsposobniji i nadasve, kao nadvecinski - zdravo razumski Covjek, koji biva tako lako na dohvatu a istovremeno tako daleko sagledljiv.     

Nema komentara:

Objavi komentar