subota, 19. listopada 2013.

KUDA DALJE

Registrirana Komunistička partija Hrvatske

Objavljeno: 18.10.2013 | 19:34Zadnja izmjena: 18.10.2013 | 19:3454 komentara
Hrvatsko stranačko političko sazviježđe bogatije je za jednu zvjezdicu. Ministarstvo uprave registiralo je s 18. listopada Komunističku partiju Hrvatske. Sjedište novoosnavane partije je u Umagu, a osnivanje nove stranke najavljeno je u Kumrovcu 4. svibnja ove godine, na 33. obljetnicu smrti Josipa Broza Tita
Osnivački kongres održan je također u Kumrovcu 25. svibnja, na dan kad se obilježavao Titov rođendan. Inicijator osnivanja stranke i njen predsjednik umaški je ugostitelj Radoslav Ilić koji voli koristiti svoje konspirativno ime Mrki, vlasnik obrta za ugostiteljstvo Tito i istoimenog caffe bara.
Ilić Mrki posljednjih je godina u javnosti bio prisutan kao organizator Titove štafete koja je kretala iz Umaga, odredište joj je bio Beograd, a Mrki je tada imao funkciju sekretara centralnog komiteta Komunističke partije u osnivanju. Taj je 71-godišnjak aktivan i u Društvu "Josip Broz Tito".
Komunistička partija u Hrvatskoj je, nakon propasti socijalističkog poretka i uspostave višestranačja, osnovana i 29. studenoga 2005. godine u Vukovaru, gradu u kojem je 1920. godine održan 2. kongres komunističke stranke i koja je upravo na tom kongresu dobila naziv Komunistička partija Jugoslavije.
Tada je za predsjednika izabran Dragan Batak, ali stranka nikada nije registrirana jer nije uspjela prikupiti stotinu osnivača, koliko ih je najmanje potrebno za osnivanje i registraciju političke stranke. (T.
PONOŠ/NL
                                               *********************************
Tragovi slijepog sljedbenista duboku su ukorjenjeni u tom nesretnom Balkanu.

Istria  je cesto placala svoj najveci ceh.
 Istini, koju ovdje zastupa Ivo Lorencin da moramo ici dalje i shvatiti da vise nema tvornica ni proletera, mozda nedostaje i jedno hipoteticno pitanje, usmjereno prema proslosti, i tek onda „kuda dalje“
Tvornice su nestale! Kamo?
Proleter je sahranjem sa Mozartovim funebralnim marsom ili je transcendantirao u nebesko cistiliste, gdje ce mu biti odredjena sudbina Raja ili Pakla.
Danasnji covjek biva vec toliko zagubljen da time  posve gubi  i ekvilibrum vlastitog zdravog razuma.
Tvornice nisu posve nestale. Neke su od njih zastarjel i minirane. Neke se koriste za koncentracione logore viska radne snage.( pod egidom neprijatelja domovine, nacije, ideologije), Neke su cak prosirile postojece dimenzije za prihvat kolosalnih pokretnih proizvodnih gusjenica, za koje ce biti dozivotno prikovani bivsi proleter – sada, odje, transformiran u zemaljskog roba-paupera
Odnosno . mjesto proletera pripalo je pauperiziranom robu.
Mjesto kapitalistickom poduzetniku - perfidnom kriminalcu.
Onima izmjedju, valjda,  pripada svemirski vacuum




Nema komentara:

Objavi komentar