petak, 18. listopada 2013.

CIKLICNE ANOMALIJE JEDNOG OSIPLJUJUCEG DRUSTVA

PAD DUBROVAČKOG POLITIČARA I PODUZETNIKA

63 MILIJUNA ZA OTETU ZEMLJU Ovaj čovjek mora državi vratiti više i od Sanadera i od Zagorca

  • Dubrovački poduzetnik Pero Vićan uvjetno je osuđen na deset mjeseci zatvora
    Davor Pongračić / CROPIX
Objavljeno: prije 37 min
"Gazda juga", "Vladar iz sjene" neki su od nadimaka kojima se Peru Vićana oslovljava u neformalnim krugovima
Odluke suda se ne komentiraju, one se izvršavaju - izjavio je jučer dubrovački vijećnik Pero Vićan, političar i poduzetnik za kojim se godinama vuku afere. “Gazda juga”, “Vladar iz sjene” neki su od nadimaka kojima se Vićana oslovljava u neformalnim krugovima.
                                      **********************************
Svatko tko je upoznat sa De Leonovim briljantnim djelima s kraja 19. stoljeca, kao na primjer njegovim SOCIJALIST LANDMARK, cak ce i u danasnjoj Hrvatskoj zorno zablistati pred njime ona ista drustvena gnjida, koju De Leon nabada na svoju analiticku iglu poput jednog kukca, pred radnicima na masovnim strajkovima  tadasnjih SAD-a.
Ta se drustvena anomalja, u odredjnim uvjetima jednog rezima u svom osipanju, koji, s jedne strane pretvara svoje proizvodne mase u ulicni pauperizam, kao suvisni visak uzrokovan unaprijedjenih tehnoloskih sredstava proizvodnje, te s druge strane, tog De Leonovog kukca, koji se danas radja  u slicnim uvjetima globalno, i sirom nadkriljuje sve kontinente od Rurskih celicana, Belgijskih ugljenokopa, pa sve do Honkoskih i Bangladeskih logorski betonara , ogradjenih bodljikavom zicom i anti samoubilackoim mrezama za njene milijunske robove , koji tu crnce prikovani uz nepregledne proizvodne lance. Uz njih spavaju i bivaju prehranjeni poput starovjekovnih galiota, negdje korom kruha i cesnjakom, negdje, oni srecniji, sa  polupecenim  stakorima.
Kod nas na Balkanu, napose u jednom izoliranom stajskom prebivalistu hrvatske Sitne Stoke, u ciji se popis stanovnistva ubraja preko desetak tisuca klasicnih robova, s druge strane cvatu i svakodnevno razmnozavaju se ti De Leonovi kukci sve bujnih oblika  vanjskih sara, salom nabrekla krscanska kurja, svjetske lutalice po luksuznim zdanjima, iz seljackog opanka metamorfozirani u crni frak i bijele rukavice. Dali u svojstvu vjeronaucnih propovjednika, ljevih ili desnih pjetlovskih kukurikanja , pomno krijuci svoju jedinstvenu blizanacku krvnu grupu, Tudjmani, Sanaderi, Seksi iz HDZ-ovog roja, Josipovici, Milanovici i Vicani iz crvene osine kosnice, mahnito sada.izljecu,u medjusobnom klanju, na omamljenu i vec posve isisanu zrtvu

www.severinomajkus.com/blog

Nema komentara:

Objavi komentar