srijeda, 14. lipnja 2017.

BORBA ZA VELE HRVATSKI TRON

POČINJE RAT ZA VRH STRANKE: PLENKOVIĆ SAZIVA IZBORE U HDZ-u! Otkrivamo na koje sve ljude Plenković računa, a koga se želi riješiti

Zagreb, 141016. Markov trg.
Sabor.
Konstituirajuca sjednica 9. saziva Hrvatskog sabora.
Na fotografiji: Ivo Stier Andrej Plenkovic predsjednik HDZ-a.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Predsjednik HDZ-a ozbiljno razmišlja da na jesen raspiše unutarstranačke izbore po principu “jedan član, jedan glas”. Krug oko Andreja Plenkovića želi da ti izbori budu što prije, možda već u rujnu ili listopadu, kako bi se spriječio na terenu i među članstvom veći utjecaj Plenkovićevih neistomišljenika poput Davora Ive Stiera, posebno nakon posljednjih događaja.
Ocjena je da sam Stier zasad nema jaku i organiziranu bazu, pogotovo ne u stranačkim organizacijama, što daje prednost Plenkoviću da njegovi ljudi izbore mjesta u vrhu stranke i da tako on potpuno ovlada HDZ-om.
Procjena je da u kratkom vremenu Stier neće imati mogućnost bolje se pozicionirati u u županijskim organizacijama, bez obzira na to što ga svi dobro poznaju. Bude li se odgađalo s izborima, politički tajnik dobit će na vremenu, a njegove buduće poteze teško je prognozirati. Iako nitko ne vjeruje da će ići otvoreno protiv Plenkovića i njegovih ljudi, moguće je da će nastojati progurati svoje stavove koji su i dosad bili bliži konzervativnom dijelu članstva. Znakovita je i Plenkovićeva izjava u kojoj je zatražio lojalnost od svog do jučer jednog od najbližih suradnika.
- Iako već sada ima spekulacija da će Stier predstavljati neku vrstu otvorene oporbe u HDZ-u, to nikako ne očekujem. Isto tako Stier se neće približiti ni desnim opcijama okupljenima oko Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, već će prije svega nastojati afirmirati demokršćanske vrijednosti koje on promovira u politici, a boji se da će se to izgubiti suradnjom s HNS-om. Drugo je pitanje koliko će to biti kompatibilno s novim kursom nakon suradnje HDZ-a i HNS-a - rekao je jedan ugledni član HDZ-a.
************************************************
Jedna manijakalna otimačina nad vladarskoj prevlasti, koja se paralelno  zbiva već četvrt stoljeća nad neviđenom pljačkom  društvenih dobara, dovela je na sam  rub opstanka izgladnjele mase ove jadne zemlje. Sistematski hranjene  nacionalističkim domoljubljem, vjerskom hipokrizijom i ideološkim lažima - stvoren je fabulozan prostor inostranim  i domaćim špekulantima da ogule Zemlju, ostavljajući iza sebe tek ekonomski kamen na kamenu.
Kao da je time i sam Čovjek odavde nestao....   

Nema komentara:

Objavi komentar