petak, 9. lipnja 2017.

VIJESTI IZ LUDNICE

ŽUSTRO U SABORU, PETROV EKSPLODIRAO 'Građani, je li vas sram, osjećate li se izdano? Ako biramo prostitutke, onda će politika biti prostitutka'

    AUTOR: 
    • Sandra Pudja
  •  OBJAVLJENO: 
  • 09.06.2017. u 10:11
Hanza Media
Zahtjevima za stankom Hrvatski sabor u petak je počeo radni dan na kojemu bi trebao potvrditi sedam novih ministara, stanke su zatražili oporbeni Most, Živi zid i SDP kako bi govorili o aktualno-političkoj situaciji.
Božo Petrov (Most nezavisnih lista) govorio je u petak u Hrvatskom saboru, pri čemu je oštro napao političare, a građane pitao 'je li ih sram'.
Neću pitati vas koji sjedite ovdje, jer tko zna što ste sve morali progutati da sjedite ovdje, nego ću pitati građane je li ih sram, kazao je Petrov.
- Dragi građani, osjećate li se izdano? Politika je onakava kakvu je mi činimo, kakvu je biramo. Ako biramo prostitutke na izborima, onda će politika biti prostituka. Ako biramo poštene, onda će politika biti poštena. Ali što govori naš odabir? Tko smo mi ako biramo političke prostitutke? I to je ono što se građani Hrvatske trebaju svi pitati. I trebamo podvući crtu. Nismo svi isti, postoje pošteni, i postoje prostituke - rekao je Petrov u oštrom govoru.
Njegov stranački kolega Nikola Grmoja je pak rekao da "znaš da radiš nešto dobro kad netko u par dana mora više puta lagati da se opere".
- Jedina svrha ovakve koalicije je zaštita interesa. Inzistirali smo da se miču kadrovi HNS-a iz HEP-a, to nam nisu dali. Evo, dragi birači, sada znate zašto. Ovdje se radi o pritisku DORH-a i na Sauchu i na Vrdoljaka. Na čelo MUP-a dolazi bivši predstojnik Ureda Stjepana Mesića, čovjek iz dubokih struktura bivše države. Tko je riješio Mesića, nije HDZ riješio Mesića. Doći će na ovaj Sabor i prijedlog brisanja zakona o arhivima i oni se toga boje. Znate koja je najbitnija lustracija? Gospodarska lustracija. Komunistički direktori postali su veliki gospodarstvenici - rekao je Grmoja.

Uobičajena stanka u danu kad se očekuju novi ministri

Zahtjevima za stankom Hrvatski sabor u petak je počeo radni dan na kojemu bi trebao potvrditi sedam novih ministara, stanke su zatražili oporbeni Most, Živi zid i SDP kako bi govorili o aktualno-političkoj situaciji.
Potvrdu u Saboru danas čekaju HNS-ovi Predrag Štromar, kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i Blaženka Divjak, kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja, te HDZ-ovi Davor Božinović, Dražen Bošnjaković, Tomislav Ćorić, Marko Pavić i Lovro Kuščević, kandidati za ministre unutarnjih poslova, pravosuđa, zaštite okoliša, rada i uprave.
Prije toga, proći će saslušanja u matičnim odborima, dok će se na plenarnoj sjednici samo glasovati o povjerenju. Tako propisuje saborski Poslovnik donijet u vrijeme dok je većinu u Saboru imala lijeva koalicija na čelu sa SDP-om. Još se ne zna kad će krenuti saslušanje, prije toga Sabor mora potvrditi promjene u sastavima odbora, uvažavajući novu koaliciju HDZ-a i HNS-a i novi odnos političkih snaga u parlamentu.

Nema komentara:

Objavi komentar