PROVJERITE POŠTANSKE SANDUČIĆE

KRSTIČEVIĆ NAJAVIO NOVE POZIVE ZA VOJNU PRIČUVU 'Kad smo radili 'Strategiju', uvidjeli smo da nam s obzirom na nove ugroze i rizike trebaju...'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 25.10.2017. u 11:01
Zrnovnica, 180717. Premijer Andrej Plenkovic i ministar obrane Damir Krsticevic posjetili su vatrogasce DVD Zrnovnica te dali izjave za medije. Na fotografiji: Damir Krsticevic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / HANZA MEDIA

Damir Krstičević

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija, ministar obraneDamir Krstičević najavio je da će do kraja godine u vojnu pričuvu biti pozvano još 3000 ljudi.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je napokon počela uspostava pričuve.
- Poznato je da je pričuva odigrala važnu ulogu u Domovinskom ratu, nakon rata smo je zapustili zbog nedostatka ambicija, vizije i financijskih sredstava. Sad kad smo radili Strategiju nacionalne sigurnosti, uvidjeli smo da nam s obzirom na nove ugroze i rizike trebaju dodatne sposobnosti. Poplave i požari... sve to traži da država bude brza u danom trenutku.
Do kraja godine bit će pozvano još 3000 ljudi, a ovaj tjedan je počela obuka u Splitu. Krenula je i obuka ključnih zapovjednika - rekao je ministar.
Dodao je kako pričuvu imaju mnoge razvijene zemlje - Češka, Slovačka, Mađarska, Francuska.
- Ne vidim zašto bi bio problem dva do tri dana služiti svom narodu, svojoj državi - kazao je ministar obrane Damir Krstičević.
****************************************************
General Krstičević je možda zaboravio objasniti preostaloj i opustošenoj naciji koga to namjerava braniti ili napadati: izgladnijele  iseljenike, ogromnu plačeničku dijasporu, pomoću koje se održava na vlasti, ili pak , ne daj bože, vlastitu kastu koja švrlja blindirana spaljenim predjelima  "Lijepe naše" ? 
Ili pak ,ne daj vraže, dementne kolege koji se žire na jaslicama gladnih masa, prespavanih rodoljubnih obećanja gospodina Stipe Mesića - da će u svom mandatu vrhovnog zapovjednika odgonetnuti tu veliku zavrzlanu: kuda sve još uvijek kruže vreće koje je osobno pridržavao, dok su se punile dolarskim obveznicama diljem dijaspore Australije i drugdje, namijenjene obrani zemlje.
Kao i našeg dragog oca Istarskog IDS, Ivana Jakovčića, koji se maratonski godinama preznojava u trci prema poligrafu, i nikako da još tamo stigne.