subota, 28. listopada 2017.

ZLOČINAČKI ECOCID HRVATSKE U PUNOM TIJEKU

NOVA TODORIĆEVA OPTUŽBA NA BLOGU 'Sberbanku nisu dali da uđe u roll-up jer se čekalo da Knighthead kupi još Agrokorovih obveznica'

    AUTOR: 
    • Jutarnji.hr
  •  OBJAVLJENO: 
  • 28.10.2017. u 09:54

Zagreb, 281114.
Predstavljanje suradnje izmedju svicarske grupe Emil Frey, njemackog koncerna Daimler i koncerna Agrokor. Konferenciji za medije na kojoj je prezentirana suradnja nazocili su predsjednik Daimlera za srednju i istocnu Europu, Afriku i Aziju Peter Alexander Trettin, predsjednik grupe Emil Frey Walter Frey te predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todoric.
Na fotografiji: Ivica Todoric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media

Ivica Todorić



Ivica Todorić, vlasnik i nekadašnji šef posrnulog koncerna Agrokor, za kojim je raspisana crvena Interpolova tjeralica, s nepoznate lokacije nastavlja pisati svoj blog, a novi napis na njegovoj web stranici osvanuo je i u subotu ujutro.
U objavi pod naslovom 'Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja', na blogu se tvrdi da je u drugoj polovici travnja u Agrokoru održan sastanak na kojem je bilo 30-ak osoba, a vodio ga je izvanredni povjerenik Ante Ramljak. Kaže da je tema bila ponuda Sberbanka za roll-up kredit.
- Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više. Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status, tvrdi se na Todorićevom blogu.
U nastavku se navodi da je riječ o 'neuobičajenom i kriminalnom modelu odbijanja' koji je imao samo jedan cilj, a to je, kaže se, 'neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice'.
Todorićev blog zaključuje se ponavljanjem prethodnih tvrdnji o 'zločinačkoj organizaciji' u Agrokoru koja koristi Lex Agrokor za stjecanje nepripadne financijske koristi, a opet se optužuje i Antu Ramljaka za trgovanje povjerljivim informacijama.
Iako ne pruža nikakve konkretne materijalne dokaze za svoje tvrdnje, Todorić inzistira da je sve navedeno provjerljivo kod svih osoba koje su na sastanku sudjelovale.

Nema komentara:

Objavi komentar