nedjelja, 17. studenoga 2013.

ODGOVOR ANTONU KUKURUZOVICU 2


U istinu se nadam da me svojim odgovorom  niste  namjeravali  svijesno dovesti na led hrvatskog nacionalnog bica, jer tu nebismo imali nista zajednickoga. Marksisti takodjer, ovdje se nisu nikada pojavljivali- pa necu ni ja, niti su oni ikad imali nesto protiv nacionalnog bica , osim sto su mu nalazili vlastita posljedicna objasnjenja  u okviru jednog drustva zasnovanog na klasnin suprotnostima  malobrojnih posjednika prirodnih bogatsava i proizvodnih sredstava,  otetih putem vlastitih zakonodavnih kanona od nadvecinskih proizvodjaca cjelokupnih nacionalnih stecevina. Stoga , ako nam se prohtje ulaziti u ta nacionalna  pitanja, nuzno bi bilo da ih prvenstveno kategoriziramo : cijoj nadleznosti  oni doista pripadaju : vlasnicima cjelokupnih globanih bogatstava ili nadvecinski opeljusenim masama, koje u ostalom, to sve bogatstvo stvaraju. Ali ni tu nebismo mogli poceti na medjusonom razumjevanju, bez da predhodno ne povucemo barem jednu jasnu crtu : dokle seze nacionalno, a dokle nacionalisticko. Kao sto se, na pr.u etici ili religiji, jasno dade utvrditi dokle seze nadleznost Boga , a dokle Satanova;  dokle zdravi razum a dokle hiroviti misticizam
Dalje, mi u Istri, koji smo vjekovima bili sastavni dio Rimskog carstva , pa Venecijske republike, pa jednim kracim razdobljem Napoleonove Francije, zatim Austro – Ugarski  imperiji, pa opeta pod talijaskom monarhijom, njenom prirepku Musolinijevog fasiszma , koji je u svom kratkom razdoblju nasiljno iselio desetine ili stotine tisuca nasih djedova, sve da bi na njihova mjesta doveo svoje podobno stanovnistvo iz juzne Italije. I tako sve redom do drugog svjetskog rata kada nas  hrvatski nazi-fasisticki rezim Pavelica jeftino prodaje i za ono sto njie nikada bilo njegovo, i da bi na njegovo mjesto zasjeo staljinisticki komunizam , koji ce , ne po vasem pojmanju nacionalnog, vec po nacionalistickim temeljima protjerat preko tristotine tisuca  nasih oceva i nas, koji smo se nesrecom radjali prije drugog svjtskog rata.
No, kao i kod svakog drustvenog Satane, tako i ovome  napokom dodje  kraj, ali na zalost i obicajenim povjesnim tokovima  kojima  svi mi, na ovoj nesretnoj kugli zemaljskoj, podlezemo, barem dotle dok strgnemo sa svojih ledja tog klasnog poganina , koji, ne samo da sise nasu krv i znoj ,vec nas i modelira psihicki i fizicki prema vlastitom hiru interesnih vragolja. Tako da nas moze prebacivati u svojim vrecama  iz jednog proizvodnog lanca u drugi, iz jedne nacije u drugu, trecu , cetrvrtu …. Danas da nas postrojava sad u jednu , pa drugu religiju, u podobne i nepodobne, prijatelje i neprijatelje, domoljube ili izdajnike svog nacionalnog bica . Tu da se medjusobno  volimo ili mrzimo, debatisemo ili rogujemo, sve dotle dok nas ON perusi, jucer, danas i sutra, i valjda sve dotle dok ne nestanemo zajedno s njime .
O ne ! Hrvatskom se novom Bogu prohtjelo da mi ovdje i dalje opstajemo, da i on izvuce iz nasih mozdina i tjelesa svoj neskromni dio, gdje ovdje jos nikada u povijesti nije imao svog pristupa  u obliku jedne  ciste hrvatske nacionalisticke tvorevine sve do 1990, kad je njegov izaslanik, veliki Otac nacije, dosao u Pazin, javljajuci, tom cudom preostalom urodjenickom ziteljstvu : „Tko se ovdje ne osjeca Hrvat- moze slobodno iseliti iz svog istarskog doma“. (Ili tako nesto slicno)
Vi me gospodine Kukuruzovic sad optuzujete, koristeci se mojim dragim rodom Sinise Majkus, za netolerantnost , ni manje ni vise, prema hrvatskom nacionalnom bicu.
Bilo bi od vase strane lijepo- jedno uljudno izvinjenje, ako pri tome niste mislil da me stjerate u Remetinac- u danasnje drustvo vasih Oceva  Nacije, ali ne i mojih.

Severino Majkus

Nema komentara:

Objavi komentar