srijeda, 20. studenoga 2013.

STO KORAKA UNAZAD- JEDAN NAPRIJED

TEŠKO STANJE

POTRESNO PISMO ČITATELJA Vlada, sudovi i sindikati su stožeri za borbu protiv nezaposlenih

Objavljeno: prije 1 h i 14 min
Svi su oni skrenuli povorku ovog naroda kojem su obećali Europsku uniju, modernu i pametnu zemlju u sporednu ulicu i tamo je blokirali
Vijest o 5000 slobodnih radnih mjesta je zaje****nje naroda u glavu. Pa imamo 350.000 nezaposlenih a oni nam daju nepostojeću šansu za 1,4 posto od toga!
Umjesto da vladajući rade za ovih 98,6 posto i se da se konačno razotkije ta stožersko-referendumsko-rođačka nakaza od društva u kojoj niti ima tržišta ni države ni institucija niti ičega sto čini normalno društvo.
Stožer? Što je to? Idemo u rat? To je vojni pojam.
Naša vlada, naši sindikati, naše škole, naši sudovi... sve su to stožeri za borbu protiv zapošljavanja. Oni ne dozvoljavaju zapošljavanje. To je Stožer za obranu naroda od moderniteta.
Svi su oni skrenuli povorku ovog naroda kojem su obećali Europsku uniju, modernu i pametnu zemlju u sporednu ulicu i tamo je blokirali.
To je bitno, a ne ove lakrdije. 5000 slobodnih radnih mjesta! Idiotski! A ovih 345.000 nek trune na Zavodu!
Nema zapošljavanja u zemlji stožera i zemlji u kojoj Vlada misli da joj je HDZ ostavio samo nered u financijama i dugove, pa kad to nekako fiskalno zatvorimo sve će biti opet dobro.

VELIKI ISTRAŽIVAČKI SPECIJAL Popis svih 4275 slobodnih radnih mjesta u Hrvatskoj

Ne, oni su preuzeli zemlju koja je dubinski razorena. Ideja je sjebana. To nije država vrijednosti rada i tržišta nego zemlja fiskalnog transfera. Mi nemamo samo stožer u Vukovaru. Cijela zemlja sastoji se od tisuću stožer.
Stožer za obranu hrvatskog, a ne europskog zdravstva. Za obranu hrvatskog mirovinskog sustava, hrvatske znanosti, hrvatskog obrazovanja, hrvatskih interesnih skupina...
Vlada to zapravo ne razumije. Njihov posao nije da razvija kulturu dijaloga sa svim tim stožerima nego da kao avangardna manjina promjeni zemlju.
Osnovno je, međutim, pitanje da li Vlada ovakvom kompromiserskom politikom zapravo predvodi jedan gigantski, kretenski Stožer za obranu istinskih, pravih hrvatskih vrijednosti koji će nas sve zajedno, s njima na čelu, odvesti na neku makadamsku sporednu cestu i tamo ostati zauvijek zaglavljeni u blatu ove staromodne, nesimpatične i nevažne zemlje ogrezle u mržnji i gluposti.
Vlada je rekla da je HDZ oteo pare, ali nije rekla kakvu su zemlju preuzeli. Ali čini se da oni to ipak ne vide. (Stožer za obranu hrvatske Hrvatske)
                                          *************************************

Ako je sva ta nakupina na ljudskom dnu bila nuzna  da bi iz nje pronikla ovakova razmisljanja, onda bi valjda trebala dokazati da ta drustvena sedimentacija i nije bila uzaludna.             Kakva cijena!

Nema komentara:

Objavi komentar