petak, 22. studenoga 2013.

SVICARSKI REFERENDUM ZA OGRANICENJE MAKSIMALNIH PLACA

Nadam se da Švicarci neće nerazumnom odlukom naštetiti vlastitom gospodarstvu i prosperitetu, kazao je šef GlencoreXstrata Ivan Glasenberg
Šef mladihSocijalista David Roth odgovorio mu je da se ne boji bijega bogatih tvrtki iz Švicarske jer one nisu ovdje zbog visokih plača svojim top menadžerima, nego zato jer im Švicarska pruža najbolje uvjete poslovanja te navodi primjer tvrtke Rocher gdje je omjer palača 1: 236 ili Novartis 1: 219, što misle da je ispod svakog socijalnog pa i civilizacijskog minimuma i razine. Jer kažu, da ne znaju što netko tko dobiva u jednom mjesecu plaču kao netko , maltene za cijeli radni vijek, mora raditi. Isto tako navode da je , recimo jedna od najkrupnijih švicarska banka UBS u 2012. imala gubitke od 2,5 milijardi franaka, da bi istodobno isplatila bonuse od 2,5 milijarde franaka.  (J.L.)

                                       *******************************************
DRUSTVENA KUCA KOJA SE GRADI PALJATIVNIM OPEKAMA ---KUCA JE PATULJAKA SAZDANA OD PAPIRA, KOJOM SE POSVE MIMOILAZE SVA TEHNOLOSKA DOSTIGNUCA ZDRAVO RAZUNSKOG COVJEKA  ZA JEDNO SOLIDNO DRUSTVENO ZDANJE.
STOGA I JESMO SVIJET PATULJAKA -- COVJEK ZDRAVOG RAZUMA  NEK SE ISELI NA NEKU DRUGU PLANETU.

Nema komentara:

Objavi komentar